| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-09-03 11:50:32 Szamowne grono!
Po wymianie zdań (na Privie) z JACO doszedłem do wniosku, ze jednak muszę to pokazać szerszej poubliczności. Proszę o opinię: Czy Opel najechał na tył TIRa, czy TIR wycofał w Opla? Każdy kto kiedyś widził ile potrzeba żeby w TIRze zmianic bieg na wsteczny wie że to nie to samo co w osobowym. Ale cóż temat do dyskusji. Dodam, ze chodzi o Białego TIRa. I sytuacja rozgrywa się w prawym górnym rogu. PS. Odtwarzać na stop-klatce TU do pobrania FILM |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2004-09-03 12:07:13 dla mnie ewidente cofniecie sie tira
i nie koniecznie na wstecznym |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-09-03 12:11:48 dla mnie też.
Wyraźnie widać, że Vectra się cofa. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-09-03 12:22:05 Mogę przedstawić wersję kierowcy TIRa
Ale może tak ok. 13.00 Poczekam na więcej opini. Dodam, że sprawa jest w sądzie. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-09-03 12:39:22 KOła ciągnika (nie naczepy, bo tych nie widać) uciekają (wyjeżdżają) poza obszar ekranu. Po uderzeniu kierowca vectry otwiera drzwi i zasłania widok, ale gdy je wreszcie zamyka widać, że koła ciągnka są ponownie widoczne - wniosek - TIR się cofnął... |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-09-03 13:12:44 Przedstawiam wersję kierowcy TIRa:
Zatrzymał się i w tym momencie uderzył w niego Opel. Po uderzeniu Opel wycofuje. A oto moja analiza nagrania: 1. Hamuje TIR (widać światła) 2. Za nim jedzie Opel 3. Opel hamuje (widać światła stopu na górze + na środku) 4. BUM 5. Następna klatka - Opel włączone światło wstecznego 1/2 szerokości stopów (pojawia się tajemniczy kwadracik na górze ekranu) 6. Następna klatka Wsteczny+stop w Oplu 7. Kierowca Opla wysiada. Po rozmowie z JACO też myślałem, że to TIRem lekko wycofał. Ale przeanalizujcie położenie tego tajemniczego kwadracika. Wygląda to tak jakby TIR przesuną się nagle o 0,5m w lewo Nie wiem jak było na prawdę, bo mnie tam nie było Ale kierowca TIRa twierdzi, że to jest zderzak z Opla. A i Info dla Roberta: Koła ciągnika są kilkanaście metrów przed Oplem. Więc chyba nie to. |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-09-03 15:08:06 zastanawia mnie tylko czemu facet z vectry tak ostro cofie.?? popatrzcie na rure wydechową opla ostro dal w gary jak wycofywal.
jezeli ktos walnie w cos to jego odruch niepolega na cofaniu auta tylko na wyjsciu i oglądnieciu uszkodzeń... gdy ktoś na ciebie cofie to twoj odruch to jest wsteczny i róra.!!!! ja bym jednak powiedzial że to tir chcial cofnąć.! a to co widać to tylny chlapacz ciagnika tira.! sprawa ma miejsce na łuku tak ... tir che cofnąć pewnie w tą ulice z ktorej przyjechała vectra i dlatego manewruje kolami i skreca ciągnikiem.! ewidentnie tir się cofnoł.. po stluczce nikt niecofa auta tylko wysiada zobaczyc uszkodzenia .. a jesli juz cofa to napewno nie na pelnym gazie.! konsensys zabić kierowce z TIRa łże jak pies.! |
![]() zrgregor Daewoo Carrera GLX 1 ... Trójmiasto | 2004-09-04 00:46:27 Wszystko powinno się wydac po obrażeniach vectry. Biorąc pod uwagę wysokość tylnej belki TIRa to jeżeli vectra niewyheblowała to rozwalone będą reflektory i macha a jeżeli TIR "pierd...nąl cofając to poszedł zderzak i może lampy.
|
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-09-04 08:17:09 Faktycznie uważam, że to Tir cofał. Widać, że tył tira idzie w lewą stronę, a tajemniczy kwadracik to ewidentnie chlapacz tira!! To o czym mówił Adminek, czyli dym z rury Vectry to faktycznie widać, że gość się zorientował, że tir bedzie cofał i dał po garach na wstecznym! Ale mam tu jedną uwagę, że wcale nie jest tak, że jak się w coś przywali to się odrazu wysiada! Sam wiem z doświadczenia, że właśnie pierwszy odruch to jest cofanie, żeby zobaczyć zniszczenia. Tak przynajmniej było w moim przypadku, jak gość mi właśnie wcofał na skrzyżowanie jak ten tir, tyle, że ja mu uderzyłem w tylne nadkole i w zasadzie nic się nie stało ani mi ani jemu. Tzn pierwszym odruchem było właśnie wycofanie! A jak cofałem to bym jeszcze ludzi przejechał, bo to było za przejściem dla pieszych Jednak zgadzam się, że nie było to na pełnym gazie, więc jeszcze raz podkreślam, że 100% jestem pewien, że to tir cofał! |
Pilot GAZOESPERO Gdańsk | 2004-09-05 18:23:03 Dobra fajny filmik i już wiem dalczego mam nosić okulary bo ja tma żadnej stłuczki niewidziłem |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-09-07 07:04:32
Opelek podobno mial uszkodzone: Zderzak (górna część), atrapa, reflektory, macha. W naczepie tira tylna belka jest dość nisko. Cofanie opla jest dopiero po kolizji. Rozwiązania tego sporu jeszcze ni ma Ale jak tylko zapadnie jakiś wyrok dam znacz na forum. |