GAZ chyba nie zdrozeje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie co tym razem znalazlem... oby tak bylo.

Czy jest możliwa zdecydowana podwyżka cen gazu, czy to wynikająca z podwyżki akcyzy czy też z popytu.

Na szczęście dla klientów i całej branży AUTOGAZU pomimo zapędów rządu i wszystkich "sprawdzonych" informacji cenę gazu mamy już taką jak w Unii Europejskiej a cenę benzyny musimy jeszcze podnieść. A przecież gaz jest paliwem ekologicznymi Unia nie zgodzi się na to by cena gazu była wyższa niż 1/3 ceny benzyny. Taka zależność występuje w całej Unii.

http://www.autogaz.bydgoszcz.pl/faq.shtml

Miejmy nadzieje

byłbym ostrożny, bo ceny w EURO u sąsiadów nie zachęcają do wojaży

GAZu nie oddamy!!! Chociaz i tak coraz bardziej drozeje

Ooby nie podrożał... U mnie już kosztuje 1,32 zl.... Makabra...

W Opolu też podrożał , jeszcze w sobote kosztował 1.24..dzisjuz 1.31 !!!! Co sietu dzieje ?

PANOWIE ZIMA IDZIE i JAK CO ROKU GAZ LECI W GORE.MAJA SEZON GRZEWCZY I PODNOSZA ILE MOGA ŁUKOWSKI REKORD TO 1,80ZL ZIMA 00/01.WIEC ROBMY ZAPASY NA ZIME JAK WIEWIORKI!!!HI HI

Wczoraj tankowałem przy ul. Mszczonowskiej (Warszawa) po 1.17zł/l

Miejmy nadzieje że będzie tak jak Voytec napisał, jako że nasze auta do małopalących nie należą. Ale czas pokaże

Unia obudziła się z ręką w nocniku.Podnieśli akcyzę na gaz i spadł popyt.Ztego co wiem zastanawiają się teraz jak obniżyć ceny gazu na terenie uni.

Nie jestem aż takim optymistą
Co roku drożał.Pytanie tylko o ile w tym roku

ja jestem z mielca i u nas gaz obecnie 1.30 do 1.25 ale w Rzeszowie widziałem w niedzielę po 1.40

Czy oni nie przesadzają z tymi cenami??

Zbliża się okres grzewczy, no i ci co mają ,,junkersy'' te gazowe iecyki tankują se do tych małych butelek ten właśnie gaz co my no i kasa poleci, na zimę max to 1,5PLN/l, na wiosenkę opadnie cena znowu!. Ale zdzierają, nie dość że popyt zimą na gaz rośnię to jeszcze jak cenę podniosą to mają ze 125% na litrze przebicia.

Obecnie u mnie w okolicach cena gazu to od 1,19PLN do 1,25 z literek

Gaz nie zdrożejej w drastyczny sposób. Jest to paliwo nie tylko do samochodu, ale opiera sie na nim wiele innych urządzeń. Akcyza jest składową ceny w proporcji ok 30%. Dlatego więc jeśli nawet wzrośnie akcyza o 50% to generalnie cena zmieni się o grosze. Jeżeli litr gazu kosztuje 1,35zł, to 30% z tego jest ok 30 groszy. Więc jeśli bedzie podwyszka o 50% akcyzy nie ceny gazu !!! to cena litra gazu wzrośnie o około 15 groszy. Generalnie producenci gazu i dystrubutorzy gazu korzystając z okazji podniosą cene ale uważam że przy ekstremalnych wyliczeniach nie powinno przekroczyć 25-30 groszy. Tak więć nadal będzie dużo tanszy od paliwa

Raz już myśleli o akcyzie ;ale im przeszło.Myślę że tym razem też się rozmyślą.

w Ciechanowie jest po 1,15 chociaż w okolicznych wioskach widziałem juz po 1,19. Rekord padł na stacji w bazie PKSu gdzie do czwartku cena wynosiła 1,00 sam się zdziwiłem

Jestem przerażony co się dzieje z ceną gazu aktualnie - dziś u mnie na "beczce" - 1,29 zł na stacjach 1,39 zł , w zeszły weekend przemierzając Polskę (Gdańsk - Leszno) widziałem ceny dochodzące do 1,41 zł kiedy się to skończy a pomyśleć że jeszcze miesiąc temu gaz kosztował 1,10

u nas w Krakowie jest juz na zwyklych stacjach po 1.36zl
a na shellu zobaczcie 1.46 zl paranoja.

ja się dziwię, że u nas w Ciechanowie jeszcze po 1,25 a na rozlewni nawet za 1,17 - tylko się cieszyć

W Opolu w srode gaz kosztował 1,31 w piątek 1,33 a dziś kosztuje już 1,36!!!!! co siękurna dzieje ?????????????