Jaka srendica glosnikow do accenta II ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie mozna wsadzic glosniki w przednie drzwi ?
Mam na oku 17 cm ale nie wiem czy sie zmieszcza a tam zeby wlozyc glosnik trzeba sciagac cala obudowe drzwi .

Poza tym nie podoba mi sie uklad na glosniki z tylu . Nie wiem jak tam umiescic 25cm basy skoro tylne maskownice w desce maja okolo 15 cm .
Mowie o wersji 4 drzwiowej sedan .
Prosze o pomoc

głosniki basowe zapakuj w skrzynie i wstaw do bagaznika nie będziesz miał problemu z nimi, a co do przedniego, to powinny się zmieścić, tylko będziesz chyba musiał pomyśleć nad jakims dystansem.
Fabrycznie chyba 13 były tam montowane, więc będzie troche zabawy

Pozdro

Z koleji skrzynia zajmuje miejsce w bagazniku ktorego dosc czesto uzywa moj ojciec Ale mysle ze to bedzie dalo sie zrobic

Teraz : jaką skrzynie kupić tak zeby nie bylo drogo i jaki wzmacniacz do tego ?
Radio mam 4 x 45 czyli standard . Nie wiem jak to podlaczyc ( dwa przednie glosniki bezposrednio do radia a wzmacniacz do samej skrzyni?

Do przodu chcialem zaladowac glosniki kenwood KFC1728 (http://allegro.pl/show_item.php?item=30271447 )
LUB PIONEER TS-G1748 (http://allegro.pl/show_item.php?item=30702811) nIE WIEM KTORE LEPSZE ALE SKLANIAM SIE DO PIERWSZYCH .Jesli zmieszcza sie w drzwiach to bedzie spoko, bo nie chcialbym pakowac tam 13-tek ktore sa duzo slabsze .

Na car audio raczej sie nie znam , chcialbym zeby to wszystko ladnie gralo z dosc dobrym basem i zeby nie padlo za szybko

Witam
Niewiem jak jest rozwiazane miejsce glosnikow w accencie II, bo ja mam accenta I ale udalo mi sie wlozyc w drzwi pzrednie jak i na tylna polke glosniki kolejno 17 i 16,5cm. Mam w przednich drzwiach glosniki pionieera(takie jak podales tylko wersje starsza) i bardzo ladnie graja, co do glosnikow na tyle to totalna porazka.Moje autko to sedan i same zalozenie glosnikow(dwudrozne sony x-plod nie dalo pozadanego efektu - zerowy bas, tak ze nie polecam takiego rozwiazania, pewnie tuba lub skrzynia rozwiazala by problem , ale niestety nie znam sie na tym i niestety potzrebuje bagaznik(caly)
Pozdrawiam i chetnie poczytam o jakis patentach

o a jak kolega wpasowal 17 w przednie drzwi w accencie I ja z trudem szukalem kubelkow do 13-tek i znalazlem od mazdy ale byly za glebokie i kolidowaly z szyba - musialem je przerobic
a co do 13 to nie moglem pozwolic sobie na takie z poteznym magnesem
wiec jakos upchalem 13 i grraja calkiem ok i nie musialem przerabiac boczkow ale kolega do tych 17 to chyba musial przerabiac boczki no i nie wiem jak koledze one nie koliduja z szyba - chyba ze wystaja znacznie z boczkow drzwi

Pozdrawiam

Moim zdaniem lepiej pozbierać trochę, więcej i zamiast głośników współosiowcyh zakupić jakiś ciekawy system (woofer +zwrotnica +tweeter), co do samej instalacji to nie podpowiem zabardzo jak to zrobić, bo niestety nie widziałem jeszcze jak tam jest rozwiązane miejsce.
Za np 300zł można już dostać system Lanzara VX-6c, zagra to nieporównywalnie lepiej niż głośniki, które pokazane byłe w aukcjach. Ogólnie nie polecam głośników Pioneer czy Kenwood, lepiej zainwestować w bardziej renomowane marki głośników.

co do zasilania tego, najlepiej by było gdyby i system przedni i subwoofer były zasilane wzmacniaczem.

jeżeli potrzebny jest bagażnik to można sie pokusić o wykonanie zabudowy w koło zapasowe, wówczas tak naprawdę nie traci się zbyt wiele z przestrzeni bagażowej, a jednocześnie ma się ładny bas w samochodzie.

Pozdrawiam

Do Spoon,a
Zmiescielem 17 pioneera bez zadnego problemu, wykrecilem ta oryginalna maskownice wraz ze starym glosnikiem i tym niby uchwytem do oryginalnego glosnika(taki jakby dystans) i pozniej wpasowalem ta 17-stke bez zadnego problemu.Tez mialem obawy czy szyba nie bedzie pzreszkadzac ale nic nie zachacza, nic nie ociera tak ze jest dobzre.Jakby cos to zapodam fotki mojego mini-audio to sobie zobaczycie. Jeszcze wymyslilem taki patent co do tylnych glosnikow, ze sprobuje je zabudowac od spodu, byc moze bas sie polepszy, ale to sie zobaczy.
Pozdrawiam

Ja mam w swoim 16 cm w przednich drzwiach i 13 cm z tyłu..
To są chyba oryginalne wymiary, bo idealnie pasują.

Panowie ja nie chce marudzic. Ale to sie tyczy dzialu technicznego a nie TUNING.

Przenosze watek.

z calym szacunkiem dla kolegi
a mi to lata kolo nosa gdzie kolega to przenosi !!!!

bo ja i tak nie wyswietlam podzialu na kategorie bo jak juz kiedys pisalem nie mam ochoty rano latac po kategoriach wole wszystko na jednej stronie

a tak w ramach formalnosci moze kolega rozszerzy kategorie i doda CAR AUDIO W HULTAJACH

sorki za zlosliwosc ale naprawde smiesza mnie te kategorie !!!

Pozdrawiam !!! bez wzgledu na kategorie !!!

Myślę, że tu odgrywa największą rolę pierwszy kontakt i przyzwyczajenie. Podzial na kategorie jest potrzebny by upożądkować i mieć kontrolę nad całością, tym bardziej, że mamy kilku modów przydzielonych do kategorii. Ktoś tu ustala porządek i trzeba się do tego stosować

Witam.
Zgodnie z obietnicą zamieszczam fotki mojego "mini car-audio", jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam.
Pozdrawiam

www.star.net.pl/~mortek/hyundai/1.jpg
www.star.net.pl/~mortek/hyundai/2.jpg
www.star.net.pl/~mortek/hyundai/3.jpg
www.star.net.pl/~mortek/hyundai/4.jpg

fajnie zrobione !!!!!
Gratulacje

Bardzo mi sie podoba

ale kolega ma dziwna konsole srodkowa - kolega ma klime ???
bo w moim bylym accencie i taty konsola wyglada inaczej ?

Moze tez tak przerobie te boczki - a jak kolega te oryginalne kratki od glosnikow przymocowal do boczkow ? wkrety czy klej ?

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: spoon dnia 2004-09-08 08:05:24 ]

A ktoś mówił że się nie da bardzo fajnie zrobione, w prosty sposób

jak głośnik jest za głęboki to jeszcze można go wypchnąc na zew do wysokości kieszeni

Pozdro

Witam
Bardzo dziekuje za uznanie i cieszy mnie bardzo ze komus moja praca sie podoba, co do konsoli to wiem ze sa dwa rodzaje, na takie wajchy i wlasnie na pokretla, niewiem czym to sie rozni, ale ta moja mi sie podoba CO do klimy to niestety niemam, jest tylko zaslepka na konsoli od wylacznika, a swoja droga to zaluje ze jej niema
Co do mocowanie to wszsytko jest przykrecone na tych uchwytach co dodaja do glosnikow(takie blaszki) i oczywiscie na wkretach. Mam nadzieje ze Wam pomoglem i zycze powodzenia w pzrerobkach, pozdrawiam serdecznie.

ja u siebie mam,ale chętnie się pozbede wiec jak by ktoś chciał to jest na sprzedaż