| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
berek33 Mi³o¶nik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG ¦widnica i Wroc³aw | 2006-01-23 16:58:53 Witam
Moj pold dzisiaj nocowa³ pod chmurk±. Rano odpali³ bez problemu.ale przy probie ruszenia NAGLE COS J***O . Dzwiêk metalicznego stukania , po³aczony z bardzo g³osnym trzeszczeniem. S³yszalny gdzies a ty³u. Dzwiek ten sie teraz pojawia jak auto postoi d³uzej na mrozie. Po przejechaniu kliku mertow dzwiêk cichnie ale pozostaje baardzo g³osne stukanie s³yszalne przy najechaniu na nierownosci drogi typu przejazd kolejowy lub pofa³doway aswalt. Zagl±da³em pod auto i nic tam chyba nie urwa³em. Moj tato, ktory jedym polonezem przejezdzi³ ponad 15 lat twierdzi ze to: a) silentblock na resorze ( rozpad³sie i juz go nie ma i z tad te trzeszczenie i stuki _ b)jakas "ig³a" czy cós na resorze Ja stawiam na nieszczelny amorek ktory dosta³ wody , dziadowstwo zamarz³oi jak ruszy³em to amor powiedza³ pier**le, nie robie . dodam ze przy szarpaniu za ko³o nie ma luzów, auto jest na trasie stabilne , nie p³ywa, nie znosi itp.. tylko to ³upanie na kazdej nierowno¶ci Prosze o sugesite bo pokonuje dosc znaczne odleg³osci i boje sie ze skoncze na drzewie.. |
Prorok78 Polonez Zawiercie | 2006-01-23 17:40:23 Witaj Ja to bym sie rowniez przygladnal na drazki reakcyjne tylnego zawieszenia - moze gumy sa wybite i to drazki tak wala? W kazdym razie ja tak mialem ![]() |
Atek W202 Ostrów wlkp | 2006-01-23 19:56:43 a czy dzwieki te zanikaja podczas hamowania na dziurach?
mozliwe ze klocek lub czly zacisk ma luzy |
berek33 Mi³o¶nik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG ¦widnica i Wroc³aw | 2006-01-24 18:52:23 dzwiêki nie znikajapodczas hamowania na dziurach..jest to ewidentne walenie z zawieszenia mocno przenosz±ce sie na auto..
³upie na kazdej nierownosci , a jak auto d³uzej na mrozie postoi to najpierw bardzo g³osno trzeszczy , a potem zaczyna walic |
LifeGuard Mi³o¶nik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2006-01-24 18:55:10 bez zagl±dniêcia pod auto to jest wró¿enie z fusów... |
berek33 Mi³o¶nik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG ¦widnica i Wroc³aw | 2006-01-24 19:12:55
wiem ,wiem , ale moze ktos juz taki przypadek mia³... to jest specyficzne , ze najpierw trzeszczt jak jakis zgniatany metal,a potem zaczyna walic... |
LifeGuard Mi³o¶nik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2006-01-24 19:15:53
w takie mrozy to wszystko jest mozliwe... |
berek33 Mi³o¶nik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG ¦widnica i Wroc³aw | 2006-01-24 19:22:00 wiem.wiec skoro nikt nie jest w stanie mi miej wiecej powiedziec, co to mi sie popsu³o, to trudno , i tak czeka mnie wizyta w warsztacie. Mysla³em , ze przynajmniej bede wiedzia³ ile kasy mam szykowac |
Jojo Mi³o¶nik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2006-01-24 23:17:40 resor pêk³ |
Julo Mi³o¶nik FSO zakrzywiaj±cy czasop ... Kraków | 2006-01-24 23:30:20 Sie zepsulo
WIem ze w technice sie nie powinno, ale po wieczornym przegladaniu allegro musialem odreagowac, wlaczyla mi sie szydera Zycze szybkiego zlokalizowania i taniej naprawy ![]() |