MotoNews.pl

Dziwne stuki :((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie maniacy essiego
Mam problemik z moim essim, jak spada temperatura na zewnątrz ponizej ok 10 stopni i pada descz, z tyłu samochodu z okolic Mcpersonow dochodz dziwne stuki, bylem u mechanika powiedzial ze to telepy, no i wymienilem ale nadal stuka ale co dziwne jak jest ciepło to nic nie slychac, chyba musze sie przeprowadzic do cieplyych krajow , chyba ze macie jakies pomysły co to moze byc??

Ja co prawda nie mam essiego ale ... z tylu mcphersony ??

a jakiego masz essiego... ktory rok? bo te mcphersony mnie zastanawiaja....tam sa zdaje sie zwykle amorki

cytatowalem mechanika u ktorego bylem wiidze jednak ze chyba musze go zminic

tj, rocznik 95 1.6 16 V

he... 95 to niestety nie moj zakres wiedzy koledzy musza sie wypowiedziec, ale ja bym podakrecal amotki w dzwonach i wszystko co sie tylko da.... a dodam ze mnie np. tlumik o bak sie obija

Mam dokladnie to samo. Jak tylko zrobi sie wilgotno z tylu dochodza dziwne dzwieki, jakby strzelal naprezony metal, czy cos w tym stylu. Amortyzatory mam sprawne, i problem tez mnie zastanawia...

A czy to moga byc napreżenia blachy, bo ponoc byl wczesniej bity z tyłu, moze zle go poskladali i przy niskich temperatorach blacha inaczej pracuje co o tym myslicie

przy mniejszej temp. ciala stale sie kurcza... wiec jak na moj gust naprezenie matalu powinno wystapic przy wysokich temp.

z tym kurczeniem to masz Liked racje , ale mnie sie wydaje ze jak go spawali to moze niezle przegzali blache i jak jest zimny to ona sie ma ochote troche rozejsc,

Mam to samo i już w klubie z tym walczyliśmy i nic.... nie wiemy skąd, nie wiemy co?? z tyłu jak jest mokro i tyle. Mój nigdy nie była walony - chyba że w salonie (a to się zdarza) - i też puka

Jakaś przyczyna Kiełek musi być .....mnie na przykład nie puka a autko było lekko puknięte z tyłu .....może to jest recepta Puknąć mu w tył
Żarty żartami ale takie dźwięki niewątpliwie wnerwiaja...zwłaszcza gdy się kogoś wiezie ;( . Podokręcać mocowania zawiechy, popsikać części ruchome, np. tuleje wachaczy i cierpliwie nasłuchiwać