| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mormon HF MEMBER HYUNDAI ACCENT Kraków | 2004-08-31 14:32:46 Za rally cross kraków forum:
Ministerstwo Sprawiedliwości, po interwencji RMF, przyznało, że wsadzanie mandatów za wycieraczkę samochodu to praktyka niezgodna z prawem. Przepisy mówią, że nie może być wątpliwości co do winnego wykroczenia - nie można więc ukarać samochodu tylko jego kierowcę... ... Takiej formy doręczenia mandatu nie przewiduje żaden kodeks. Ci, którzy wiedzą o luce, składają odwołania od egzekucji mandatów do Samorządowego... ... W postępowaniu egzekucyjnym obowiązuje tzw. zasada skargowości; jeżeli ktoś zaskarży tak nałożoną karę, kolegium musi takie odwołanie rozpatrywać. Przed kolegium odwoławczym wszystkie sprawy kończą się tak samo - umorzeniem postępowania. Kierowcy przed kolegium zazwyczaj tłumaczą się, że nie parkowali w danym miejscu samochodem lub pożyczyli auto i nie pamiętają, komu. To wystarczy, by wygrać sprawę... |
Artiro HF MEMBER Hyundai Accent GLS Warszawa | 2004-09-01 01:39:47 rzeczywiscie ciekawe... moze jak mi przyjdzie wezwanie za te sterte z szuflady to wykorzystam ten sposob... |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2004-09-01 09:23:35 A ja mam abonament na parkowanie i mam wszystko gdzieś |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-09-01 10:00:09 ja mam 2 chyba nie zapłacone jeden z przed 3 lat i drugi pół roku temu |
Artiro HF MEMBER Hyundai Accent GLS Warszawa | 2004-09-01 10:07:56 Ja po wrzawie zwiazanej z warszawskimi parkometrami postanowilem parkowac gdzie tylko chce, jak dlugo chce, na mandaty nigdy nie patrzylem, no chyba ze byly dwa naraz, to wyjmowalem, zeby blokady nie wcisneli...
I tez jakos zyje, bez odzewu z ich strony, i tak bym wygral sprawe, jak kazdy... |
cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2004-09-01 14:42:22 JA MAM KARTĘ PARKINGOWĄ NA OSOBĘ NIEPEŁNOSPRAWNĄ |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-09-05 00:37:25 A j asię zawsze uśmiecham i kiwam głową jakby to był mój stary znajomy. Tylko w wyjątkowych przypadkach muszę płacić. Czasami zapytam o samopoczucie itp i wystarcza, parkuję za darmochę. |