Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-09-07 16:45:59 niezbyt precyzyjny chyba temat, ale w tym sek ze wlasnie nie wiem jak to sie nazywa (chodzi o nr 14 na skanie). niby w instrukcji jest napisane ze to: "górna obsada z osłoną ochronną", ale kiedy szukalem czegos takiego w sklepie internetowym to nic nie znajdywal. a juz czas to wymienic, bo jest cale popekane ![]() i od razu jeszcze pytanko, jak juz jest ten skan tutaj... to mzoe ktos by mi powiedzial ktora to ta slynna guma stabilizatora, ktora sie przewija caly czas przez forum, jako (obok lacznikow) odpowiedzialna za stuki w zawieszeniu? ![]() |
![]() little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-09-07 17:56:47 a ja z przody takiej nie mam.
|
![]() rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-09-07 18:11:02 ja też nie mam gum z przodu. nie znalazłem na sportowe koni odpowiednich. |
![]() little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-09-07 18:26:23 no ja wlasnie lada dzien wymieniam amorki i te gumy 14.
no i widze ze pewnie tez ten "zderzak gumowy" - 13. co nie zmienia jednak faktu, ze dalej nie wiem jak to sie nazywa i pod jaka nazwa tego szukac w sklepie :| aha.. i moj silniczek to niestety 4a-fe... marniutkie 1.6 ![]() |
![]() little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-09-07 18:48:33 |
![]() little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-09-07 19:14:28 sir. yes, sir! ![]() dzieki... jakbys nie byl z drugiego konca polski, to pewnie by za tym "dzieki" poszly tez jakies browarki... a tak... ![]() |
![]() little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-09-07 19:30:31
ano... tylko watpie zeby, mi sie udalo tam byc, bo jak wszystko dobrze pojdzie to juz niedlugo dolacze do Oriona w guinessowo-whiskaczowym panstwie ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-09-07 20:36:23
Rogacek:
Heh. Ale seryjnie chyba są... nie szkoda Wam amorków? A te gumy uniwersalne.. Czy mi sie zdaje czy one są mocowane jakby odwrotnie - zakłada sie ja na amorek i idą do góry, a nie jak oryginalnie, gdzie wiszą (podczepione na samej górze - przy mocowaniu amorka do nadwozia) -takie jakby rurki- a amorek w nich luźno siedzi i moze się wzdłuz nich przesuwać. ? Pozdrawiam |
![]() piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2004-09-08 14:36:29
Osłona gumowa amortyzatora - w tyle najczęściej do wymiany z amortyzatorem - bardzo ważne bo szybko można się go pozbyć pod wpływem wody i piasku, w kombi 1,6 w postaci " harmonijki " , przy wymianie wsadzą ci uniwersalną z odbojem w środku , przód w kombi tylko w postaci krótkich gumowych rur zwykle nie trzeba wymieniać bo tam rzadziej pęka ( nie pracuje na rozciąganie i zginanie tylko " wjeżdża" na amortzator ) . Jestem taki mądry bo tydzień temu wymieniłem wszystkie amory na nowe Kayaby. Z kieszeni ubyło 1700 zł ale warto było. W kombi 1,6 niestety trzeba wymieniać całe kolumny ( w 2.0 do przodu da się włożyć wkłady tańsze o 200 zł ) Najprawdopodobniej czeka cię też wymiana łączników stabilizatora z tyłu ( 40 zł szt. x 2 ) bo zwykle są zardzewiałe i nie dają się odkręcić.
Nr. 8 ( 20 zł x 2 ) Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: piwalek dnia 2004-09-08 14:38:26 ] |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-09-08 21:03:11
ILE ???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba w ASO ? W JC o ile dobrze pamiętam 8,-zł. przód i 14,-zł tył. Pozdro. |
![]() piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2004-09-09 12:41:43
|
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-09-09 15:15:18 do mojego dostępna tylko w ASO ale 25zł/szt to nie majątek ![]() |