Lanos 1.6.16v - jakie osiagi????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc. Mam pytanko do wszystkich uzytkowników tego modelu Daewoo i z tym silnikiem...czyli 1.6. Jaką max predkosc udało wam sie osiagnąć tym autkiem?? Prosze o obiektywne wypowiedzi pozbawione fantazji. Napewno ktoś próbował wycisnąć maxa z tego motoru...Z gory dzieki

Cytat:
2004-09-11 20:04:19, sasza82 pisze:
czesc. Mam pytanko do wszystkich uzytkowników tego modelu Daewoo i z tym silnikiem...czyli 1.6. Jaką max predkosc udało wam sie osiagnąć tym autkiem?? Prosze o obiektywne wypowiedzi pozbawione fantazji. Napewno ktoś próbował wycisnąć maxa z tego motoru...Z gory dzieki

U mnie w firmie są dwa takie potwory . Nie radzę nikomu jazd z maksymalną prędkością ( ok. 185 / h ) bo towarzyszy temu zjawisko podobne do tych jakie obserwuje się przy starcie samolotu - auto zaczyna pływać po drodze . Podobnie z próbami szybkiej jazdy w zakręcie . Nigdy nie wiesz czy przy wyjściu z zakrętu auto będzie pod- , czy nadsterowne ( nie bez wpływu są fabryczne opony D-168 z Dębicy ! )
Noga z gazu - to nie jest ścigant !

Cytat:
2004-09-14 16:44:20, schab pisze:
U mnie w firmie są dwa takie potwory . Nie radzę nikomu jazd z maksymalną prędkością ( ok. 185 / h ) bo towarzyszy temu zjawisko podobne do tych jakie obserwuje się przy starcie samolotu - auto zaczyna pływać po drodze . Podobnie z próbami szybkiej jazdy w zakręcie . Nigdy nie wiesz czy przy wyjściu z zakrętu auto będzie pod- , czy nadsterowne ( nie bez wpływu są fabryczne opony D-168 z Dębicy ! ) Noga z gazu - to nie jest ścigant !

2 osoby (plus bagaz) - 185 km/h (na benzynie).
Ale poszedl by jeszcze szybciej .

Mój chłopak jechał Lanosem 1.4 firmowym na benzynie 180km/godz. Więc Lanos 1.6 na pewno pojdzie szybciej niż 185 .

CO DO TEGO ZE PRZY DUZYCH PREDKOSCIACH LANOS ZACHOWUJE SIE NIEPRZEWIDYWALNIE TO SIE ZGADZAM( SPOWODOWANE TO JEST STRASZNIE KIEPSKIM I MIEKKIM ZAWIESZENIEM) A MAX PREDKOSC TO OK190-200KM/H ALE WIECEJ NIZ 160 TO TYM CUDENKIEM STRACH NA SERYJNYM ZAWIESZNIU