Problem z Camry 91 3.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
otoz moj problem jest taki ze auto bierze olej w dosc duzych ilosciach i dymi, wiec czeka mnie pewnie uszczelka pod glowica, uszczelniacze zaworow itp. A chcialem sie dowiedziec czy ktos z Was mial taki problem i z jakimi kosztami imprezy musze sie liczyc?

A drugi problem to taki ze w zbiorniczku gotuje mi sie woda i ucieka, teraz mam poziom duzo ponizej minimum, ale dzieki temu nawet jak sie gotuje to nie ucieka - to taki polsrodek (dodam ze auto sie nie grzeje, wrecz nie trzuma temp., mysle ze nie ma termotatu). Aha, objawy wskazuja na przedmuch uszczelki ale w plynie nie ma dwutlenku wegla, sprawdzalem, wiec wykluczyl ta przyczyne.

Pozdrawiam, KArol.

Niektórzy z nas przerabiali to w swych autach, tyle że o znacznie mniejszym litrażu, więc ceny też będa pewnie troszkę inne U mnie np. wymiana uszczelniaczy, prowadnic zaworowych, planowanie głowicy, szlifowanie zaworów i frezowanie gniazd oraz wymiana kompletu uszczelek na "górze" silnika kosztowała ok. 930zł, jeśli dobrze pamietam - u Ciebie będzie to pewnie z 1500zł... Wiele zależy od zakresu niezbędnych prac, warsztatu oraz użytych części. Poszukaj na forum, kilka razy była już mowa o podobnych zagadnieniach.

Za wymianę uszczelki w 2.2 zapłaciłem 300PLN + części + olej + nowe płyny.
Mam namiar na sprawdzonego mechanika mogę podać na priv (130km od Wwy)
Pozdrawiam
Maniek_camry

Dzieki za odpowiedzi, dzwonilem do salonu, krzykneli mi 1500 od glowicy + graty ale bylem u znajomego mechanika w Zyrardowie (45 km od wawy) i za robote krzyknal 600 i graty drugie tyle wiec pewnie zrobie to u niego, bo facet sie zna, ale chcialem tez wybadac czy nie ma ktos moze lepszych dojsc

Pozdrawiam, Karol.