| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ryzu91 21072-poszła na żyle ... Mielec | 2004-09-12 11:53:43 witam. mam problem z zapaleniem a mianowicie po przekreceniu stacyjki buczy mi przekaznik pod deską rozdzielcza a w momencie gdy przekrecam na zapłon to wszystko gasnie. Wykluczyłem ze to jest złe masowanie. akumlator też jest dobry bo sprawdzałem na innym i to samo. Prosze o pomoc bardzo mi zalezy na tym bo musze to zrobić a nie wiem od czego zacżąć.
Pozdrawiam |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-09-12 12:06:18 Napewno to nie masa???? Ja miałem takie objawy jak mi klema (-) zaśniedziała.
Pomysłów innych - brak. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-09-12 12:19:40 ehh, mi na wegrzech tlumaczyli 3 razy, 3 rozne osoby ze nie mam masy - a ja mowilem ze mam, pokazujac wszystkim miedziana wiazke ktorej jeden koniec byl przykrecony z kablem "-" od akumulatora do nadwozia, a drugi koniec przykrecoiny byl do sruby mocujacej wieszak altera.
I co sie okazalo? MIELI RACJE - nie mialem masy - w ladzie to ponoc czesta sprawa i natretna - kazali mi przepiac ta wiazke na kolektor wydechowy(z altera) i nagle jak reka odja wszystkie problemy zniknely!Jednak brakowalo tej masy - i tak rowniez za namowa wstawilem jeszcze 2 kable, akumulatorowe, grube izolowane, i podpiolem w rozne miejsca na silniku. Proponuje jeszcze sprawdzic sam rozrusznik(kreci nie kreci wyskakuje nioe wyskakuje) oraz kostke przekaznikowa, ktora w 2107 znajduje sie na prawym blotniku(siedzac w aucie za kiera do kier jazdy) oraz kostke ktora sie wpina w stacyjke. Aa no i akumulator i jego klemy - przeczyscic, przesmarowac, no i odkrecic mocowanie "-" od nadwozia i przeczyscic - oczywiscie ja bym do golej blachy wydarl w tym miejscu - u siebie mialem zamalowane, i odrazu to zdarlem do golej blachy - kabel "-" musi byc przykrecony starsznie mocno |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-09-12 14:37:15 Na 100% masa
miałem to samo przeczysc kabel minusowy od aku |
ryzu91 21072-poszła na żyle ... Mielec | 2004-09-12 23:33:39 Podejrzewam że raczej z rozrusznikiem jest oki bo był pewien moment gdy zaskoczył nawet 3 razy z rzedu a potem znowu nic. jak zrobie to podzielę sie refleksjami z wami drodzy posiadacze LADNYCH.
Pozdrawiam |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-09-13 01:14:08 Mój wujek miał tak w 2105 że włączał zapłon - zaskakiwał przekaźnik, włączał np. światła i wtedy wszystko gasło. Poruszając przewodem idącym od minusa akku do budy przekaźnik pykał. Odkręciłem przwód, przeczyściłem, rozruszałem i zabanglało.
Sprawdź, ruszając przewód masy, czy nie słychać przekaźnika. |
ryzu91 21072-poszła na żyle ... Mielec | 2004-09-15 00:30:06 Witam ponownie. Jak zwykle mieliście racjie była to wina klem. zmieniłem na nowe bo plusowa pamietała jeszcze czasy komuny. Bardzo wam wszystkim dziękuje i pozdrawiam.
Lada jezdziła, jeździ, i bedzie jeżdzić ( nie ma innego wyjścia) |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-09-15 09:10:25 Bardzo się cieszymy, ze mogliśmy pomóc.
Pozdrawiam. |