MotoNews.pl

Glowica a sprezyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka powinna byc maxymalnie najmniejsza wysokosc glowicy ? bo nie wiem czy wczesniej planowana nie byla a jesli tak to o ile moge ... wiec potrzebuje wymiary. Ksiazki serwisowej , typowo serwisowej nie mam , wiec stad pytanie do was.

I jeszcze jedno pytanie ... chodzi mi o sprezyny na zaworach , mam dziwne wrazenie ze sa za luzne ... przed zdjeciem moglem ja ucisnac reka .. tzn nie do konca :> ale troche sie uciskala , oraz w sumie moglem je obrocic reka dookola osi przed wyjeciem. Nie wiem czy to normalne w tym modelu czy nie.

silnik 1.6 GLi (Bosh)

hmmm jak sie obracała to znaczy że sie przegrzała i nie domykała i pewnie wypaliła gniazdka i ptaszek długo nie polatał co?? trzeba najlepiej wyminić na nowe ale wszystkie pewnie jakaś wada w produkcji - zdaża sie . a co do głowicy to nie powinno byc problemu jak sprawdze to dam znać.

czy wie ktos moze jaka jest srednica zewnetrzna gornego gniazda sprezyn zaworowych?
chce zrobic sobie przyrzad do rozpinania zamkow i nie wiem czy dobra czesc znalazlem.

EDIT: czy moze 35mm?

[ wiadomość edytowana przez: samael dnia 2004-09-09 19:59:07 ]

zmierzone i mi sie wydaje ze 33
generalnie sam ten okrag co sie nim uciska moim zdaniem powinien miec srednic 22 mm wtedy bedzie ladnie wchodzil w misecke i nie ma mowy zeby sie zeslignal - ale te dwa polstozki zabezpiecajace musza miec gdzie wypasc - ich gorna srednic to okolo 13 mm