Sprzedam subwoofer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

zapraszam do licytacji Link do aukcji na allegro

edycja

[ wiadomość edytowana przez: mega_3 dnia 2004-09-09 18:49:14 ]

nie bylbys taki wesoly jakbys go uslyszal stosunek cena/jakosc jest na prawde bardzo dobry wiec najpierw posluchaj a pozniej pisz opinie o tym cwaniaku za dyche :]

edycja
by już nie było bicia piany

[ wiadomość edytowana przez: mega_3 dnia 2004-09-09 18:50:39 ]

A łod kiedy to obudowy głośników niskotonowych robi sie z plastiku ??

czesc boogie milo mi czytac Twoj kolejny post

a gdzie Ty tam masz plastik?

jesli plastikiem nazywasz MDF to masz tu linka :] i sobie popatrz z czego robia obudowy :]

pozdrawiam

no i jeszcze jeden na ktorej czytamy:

Cytat:
Wszystkie typy obudów kolumn są precyzyjnie zaprojektowane i zbudowane ze starannie dobranych, mocnych i grubych materiałów (MDF, wzmacniana płyta wiórowa).

MDF to profi material do budowy obudow. Tani o dobrych parametrach i latwy w obrobce.

Skrzynka deko mala jak na Omesie Glosnik mikrusek.

Do Omesi raczej tej wielkosci

no wlasnie DrA myslalem jeszcze niedawno o zakupie glosniczka o srednicy 38 cm i nie jakis tam "estradowy" tylko normalny basowy firmy alphard(dobry stosunek cena/jakosc) bodajze model PW bardzo sympatyczne mial parametry porownywajac go do tego ktory chce sprzedac to ten stary ma 200W RMS - ten umownie"nowy" 500 W RMS stary wazy 5,5 kilo nowy okolo 12 bodajze to dopiero by musialo latac co?

a ten ktory sprzedaje nie jest taki zly. wiadomo nie ma podejscia do tych zestawow w ktorych sub kosztuje 1000zł i wzmak drugie 1000 + kondensator 400 bo na "bas testach" wyraznie slychac jak nie wyrabia tych najnizszych czestotliwosci, ale i tak schodzi bardzo nisko jak na tą klasę sprzętu.(wzmak 100W RMS)

p.s. DrA to Twoja zabudowa?

Juz nie moja. Teraz mam w tym miejscu gazior

Sie ma

suma sumarum Maciey, ale nie wierze ani na jote w jakość kolumien, których zestaw do kina domowego (6szt. albo i lepiej) kosztuje 2000 PLN......
Sprobuj zestawic sobie kino domowe z glosnikow Yamahy czy czego innego. 4000 PLN pojdzie zanim sie obejrzysz....

Jak kiedys zachciałem miec cos lepszego niz Tonsilowskie pierdziawki, to kupiłem Jamo, takie proste drewniane.
No ale ciezko kupic element za mniej niz 500 PLN...

Zresztą sam zobacz Maciey, piszesz o Alphardach - fajne głośniki, kiedys ojcu montowałem i byłem zaskoczony, ile kosztuje jeden Alphard czy lepszej klasy głośnik....

O ile ceny elektroniki sie zmieniaja, o tyle konstrukcja i ceny kolumien nie za bardzo, i jest to zawsze (powinien byc ) nadrozszy element zestawu odsłuchowego.
A drewna nic nie zastapi. Jakies miekkie drewna brzmią ciemniej,rezonują nizsze czestotliwości lepiej.

Ja tam nie wierze w nic innego niz drewno (kiedys sie zaskoczyle strasznie, ale to w innej kategorii brzmienia).

boogie ale to jest drewno :] tylko ze sprasowane

przeciez nikt nie bedzie robil subwoofera z czystego drzewa heh

DrA a na jakim wzmaku to miales i jaki byl to glosnik?

a kondensator byl? i czy z drugiej strony byly jakies otwory - w strone siedzeń, sufitu?

ciekawski

Wzmak Audison'a VR209 dwukanalowiec zmostkowany tylko na suba. Glosnik Kicker'a. Kondensator recz jasna byl.

Obudowa zamknieta bez bassreflexu. Przy sporej mocy wzmacniacza i duzym glosniku bassreflex jest zbedny.

sprzecior sprzedany na gieldzie w koszalinie. kupujacy byl zadowolony. cena 180zł. Nie dziwie sie mu bo ten subek gral na prawde super w porownaniu do ceny.