MotoNews.pl

Wupex do kanta - wie ktos cos o tym??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam jutro mozliwosc kupienia wupexa do kanta ale nie mam pojecia jak to bedzie sie spisywac, mial ktos juz do czynienia z tym?? jak on jest zrobiony ??? warto zaryzykowac ?? dodam ze kupie go taniej niz w sklepie (niecale 80zł) W przyszlych planach bedzie kolektor rurowy i brak srodkowego tlumika, jak takie cos moze sie spisywac w polaczeniu z wupexem ???
Pozdarwiam

Jak nowka to ja bym chyba kupoil, zawsze mozesz odsprzedac pozatym jak masz zamiar wydech zrobic caly to od czegos trzeba zaczac, z drugiej strony to podobno koncowe w dfach sa przelotowe. Twoj hajs Twoj wybor

Cytat:
2004-09-09 23:12:49, maskekk pisze:
Jak nowka to ja bym chyba kupoil, zawsze mozesz odsprzedac pozatym jak masz zamiar wydech zrobic caly to od czegos trzeba zaczac, z drugiej strony to podobno koncowe w dfach sa przelotowe. Twoj hajs Twoj wybor

tak w kantach koncowy jest przelotowy, co do wupexa to jest nowka

no wiec skoro tak to nie wiem jaki jest sens odtykac go jeszcze bardziej w sensie koncowy wymieniac lepiej za ten hajs kup kolektor

Wydaje mi sie. ze massek ma racje, michaela pewnie wypuscili, po to, zeby zarabiac na ludziach, którym zależy na końcówce i dźwięku. Skoro końcowy to przelot, to ja bym mu zapodał ładną końcówke z nierdzewki i zainwestował w kolektor, a na końcu srodkowy tez bym przelot zrobił. Chyba, że byłby za głośny już

Pozdro

Witam . Bimber , ja miałem środkowy Wupexa , pochodził 3 lata i zrobiło się sitko , a końcowy daje fajny efekt nawet. Wcale tak tanio nie kupiłeś , nowy kosztuje w Wandzie 99 zł. Zresztą Koniu się tu powinien wypowiedzieć , lub też słyszałeś jego wydech , bo on ma środkowy zrobiony z końcowego standard , a końcowy Wupexa, więc Jego zapytaj... A kombinacja z rurowym kolektorem i brakiem środkowego jest nawet fajna będzie niezły dźwięk..
Pozdro. Piotrek

Koniu ma wupexa i koniu mówi że zmienia dźwięk wydechu i tyle, czy dla dźwięku warto wydać 80zł za któy można kupić kolektor rurowy ? Własciciel sam musi sobie odpowiedzieć na to pytanie.

Jesli masz srodkowy to sam bym wział (na allegro gość chce po 99zł ma srodkowe i koncowe.) koncowego nie ma sensu kupować.

A po co ci ten środkowy , proponuję policzyć komorę rozprężną i poprawić sobie obroty w wybranym zakresie obrotów.

Ja mam wupexa środkowego i końcowego...dzwięk wydechu prawie seria, minimalnie go odetkało, za to ładnie wygląda ta chromowana końcówka
Pozdrowionka

Cytat:
2004-09-10 22:23:59, Wujek-Kajtek pisze:
Ja mam wupexa środkowego i końcowego...dzwięk wydechu prawie seria, minimalnie go odetkało, za to ładnie wygląda ta chromowana końcówka
Pozdrowionka

i wkoncu mnie ktos przekonal hehe a tak na serio to jutro kupuje, nawet dla samego wygladu a moze nawet bedzie fajnie brzmia l ,kase na kolektor tez mam wiec nie ma problemu a ze srodkowym to bede kombinowal. dzieki za rady Pozdrawiam

nie wartohehe,takie jest moje zdanie-poporstu nie poczujesz zadnej roznicy-ja mmam wydech taki:2 rurka-od niej idzie rura 50fi az do koncowego tlumika,a tam seria,wycieta koncowa rura i wspawana koncow chromowana cos kolo 70fi-ryczy pieknie

Cytat:
2004-09-10 22:49:18, Krupek pisze:
nie wartohehe,takie jest moje zdanie-poporstu nie poczujesz zadnej roznicy-ja mmam wydech taki:2 rurka-od niej idzie rura 50fi az do koncowego tlumika,a tam seria,wycieta koncowa rura i wspawana koncow chromowana cos kolo 70fi-ryczy pieknie

i jeździ, że tak powiem jak z dupy..

a wlasnie ze jezdzi dobrze,wydech sie odetkal,byly testy na hamowni,ale co ja moge wiedziec??Koniu jest przeciez wszech wiedzacy,tylko on ma super kanta a inni moga patrzec i podziwiac...

prosze mi sie nie klucic w moim temacie

Aha... Jeszcze co do wytrzymałości... mam go 4 lata i jak na razie nie za wiele korozji

Cytat:
2004-09-10 23:22:36, Krupek pisze:
a wlasnie ze jezdzi dobrze,wydech sie odetkal,byly testy na hamowni,ale co ja moge wiedziec??Koniu jest przeciez wszech wiedzacy,tylko on ma super kanta a inni moga patrzec i podziwiac...

Ale co ja mogę powiedzieć jak Krupek wymyśla nową teorię o wydechach. Proponuję odetkać wydech tuż za samym kolektorem, ba !!! może nawet zdjąć kolektor.

Co do dalszej twojej wypowiedzi nie będe komentował...

Cytat:
a wlasnie ze jezdzi dobrze,wydech sie odetkal,byly testy na hamowni,ale co ja moge wiedziec?

A masz może ten wykres z hamownii? Ciekaw jestem wyniku, bo z tego co mi wiadomo rura 2-calowa przeznaczona do silników o mocach rzędu 120-140KM.

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-09-11 10:48:23 ]

mam wydrukowany,nie mam na kompie wiec nie mam jak pokazac

zeskanuj. ja tesz jestem ciekaw twych wykresow