MotoNews.pl

Oświetlenie schowka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

No i stało się miałem oświetlony schowek w swojej Corolce i już nie mam. Konkretnie 1,6 z 1997 E11, schowek od strony pasażera. Wiem że sprawa wydaje się prosta ale nie mogę znaleźć tam żadnej żaróweczki. Czy ktoś się orientuje w tym temacie , jeżeli tak proszę o info.

Aha coś się dzieje bo zgasło mi również podświetlenie wskaźnika temperatury. I na razie to wszystko

Podswietlenie wskaznika to napewno wina zaróweczki na desce, spaliła sie. A do żarowki w schowku to pewno trzeba wykrecic schowek i bedzie. pozdrowienia

A nie sypnęły się przypadkiem jednocześnie ?
Bo jeśli tak to może przepalił się bezpiecznik od obwodu na którym są te żarówki.

No tak żaróweczki na pewno bo bezpieczniki ok , tylko może komuś wiadomo jakie to są żaróweczki, wolałbym rozebrać wszystko raz i zamontowć to co trzeba

Na deske ida zarowki W3W takie wsuwane 3W, a do schowka chyba taka sama tylko 5W.

dzięki za info, żarówkę do wskaźnika wymieniłem ale z oświetleniem schowka to chyba coś pomyliłem bo ani ja nie mogłem znaleźć żarówki a i serwis do którego zadzwoniłem stwierdził że ten model nie ma oświetlenia schowka, jednak jeśli się mylę to proszę o sprostowanie bo jednak wydawało mi się żę coś się tam świeciło

aaa czasem niektóre wersje mają oświetlenie schowka np. jakies toyotki z Francji mają lepsze wyposazenie lub z usa... nigdy nie wiadomo na 100%