Samoczynne wyłączanie się silnika na wolnych obrotach...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, mam mały problem coraz częściej gaśnie mi silnik na wolnych obrotach w bawarce 325 TDS. Nie jest to problem żadnych zabezpieczeń blokad itp. Zauważyłem również, że czasem wolne obroty nie są równe. Filtr paliwa nowy, powietrza również. Ma ktoś jakiś pomysł.

Pozdrawiam wszystkich

stern nie jestem mocny w dieslach, ale może to zawór recyrkulacji spalin. nie czujesz przypadkiem spadku mocy? to często lubi sie zwalić.
czy gaśnie zawsze czy tylko jak jest zimny? bo jesli na zimno to czujnik temperatury powietrza też może być uszkodzony.
pozdrawiam

stern jak jesteś z Katowic to jedź na ul. Warszawską 60, tam jest warsztat zajmujący sie głównie bmw, od dłuższego czau jeżdżę tylko tam, są super, nie marudzą i naprawiają bardzo dobrze, nie pamietam abym do nich z czymś wracał jak to się zdaża w innych miejscach. Poproś p. Krystiana i powiedz że Jasiu z netu Cie przysłał i on Ci naprawi napewno bez naciągania!

Dzięki wam Aldik & Martino, znam Krystiana i dziś byłem tam... A. Wolczyk dawniej Weiner. Chyba przyczyną był napinacz paska i najprawdopodobniej jakis parametr się zmieniał... ale zobaczymy co będzie dalej Na chwile obecna jest OK.

Jeszcze raz dzięki & Gruss.

Dzięki wam Aldik & Martino, znam Krystiana i dziś byłem tam... A. Wolczyk dawniej Weiner. Chyba przyczyną był napinacz paska i najprawdopodobniej jakis parametr się zmieniał... ale zobaczymy co będzie dalej Na chwile obecna jest OK.

Jeszcze raz dzięki & Gruss.

Wainer był ok, bo Wolczyka nie skomentuje Mój dziadek i tata jak był w moim wieku tam naprawiali