Górne mocowanie amortyzatora przedniego - Pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co moze powodowac wyrobienie gornego lozyska i poduszki mocowania amorka ? Czy jest to niebezpieczne dla jazdy samochodem i ew. jak czy wplywa ujemnie np. na wachacz,itp ?

Pozdrawiam

Cytat:
2004-04-18 11:37:53, bruner pisze:
Co moze powodowac wyrobienie gornego lozyska i poduszki mocowania amorka ? Czy jest to niebezpieczne dla jazdy samochodem i ew. jak czy wplywa ujemnie np. na wachacz,itp ? Pozdrawiam

Odswieżę temat. też mnie to ciekawi.

co może? polskie drogi, zużycie to objawia się stukaniem przy przejeżdżaniu krótkich nierówności (zjeżdżanie z krawężnika), podczas jazdy po równym nie daje żadnych objawów, przy dużym zużyciu może powodować nierówne zużycie opon na przodzie, bo zmienia się kąt pochylenia koła - w hultajach nieregulowany, luz ten dość szybko się powiększa, elementy są dość drogie np. oryginały do sonaty 360zł/stronę, przy okazji wymiany amortyzatorów warto wymienić przynajmniej elementy gumowe

No to mam prawe mocowanie do wymiany. Objawy dokładnie takie . Na równym OK. Na krótkich garbach stuka. Wymieniłem poduchy wachaczy , tuleje . Zostało tylko mocowanie . ile moze kosztować do Pony 1.5 GLS 91 ?

ja pytałem o to w sklepie z częściami do koreańców bo mam ten sam problem. powiedzieli że łożysko do amortyzatora ok 100,- a tak apropo ile wszystko na jedną strone cie wyniosło: poduchy itd.

[ wiadomość edytowana przez: czerwcu dnia 2004-10-20 19:51:14 ]

Poduszka wachacza 0k.40 zł + tuleja metalowo-gómowa ok.20.
Razem ok. 60 zł. W autocentrum nie mieli poduch. A facio w sklepie ( na zamówienie ). u mnie trochę mnie skasował.

sprawdzaliście sworznie wachaczy, też się zużywają

Oatatnio wymienialem łożyska amortyzatorów... szukałem we wszystkich znanych mi sklepach i nie znalazlem ..w koncu kupilem w ASO 180zl sztuka... a zamienniki kolo 100 zl kosztuja.
Ale teraz przynajmniej nic mi juz nie stuka w zawieszce
pozdro

Cytat:
2004-10-21 11:00:11, Richie pisze:
Oatatnio wymienialem łożyska amortyzatorów... szukałem we wszystkich znanych mi sklepach i nie znalazlem ..w koncu kupilem w ASO 180zl sztuka... a zamienniki kolo 100 zl kosztuja. Ale teraz przynajmniej nic mi juz nie stuka w zawieszce pozdro

Od tego zacząłem wymiane .