| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-09-08 08:30:09 podczas przyspieszania, czasem tylko delikatnie. Na benzynie jest ok.
Do tego na biegu jałowym "falują" mu obroty. Dziękuję za pomoc. |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-09-08 15:52:24
Przepraszam faktycznie nie zrobiłem tego.... Postaram się poprawić. Instalacja "Tomasetto" z komputerem, założona ok miesiąc temu. Monowtrysk. Przez 2 tygodnie wszystko było ok. Jednak teraz okazjonalnie (zazwyczaj na ciepłym silniku) pojawia sie "przerywanie" podczas przyspieszenia. Oraz "falowanie" obrotów na biegu jałowym. Dodam że to "falowanie" tylko mniej intensywne występowało od początku zamontowania instalacji. Pytam tutaj na forum, ponieważ wolałbym uniknąć ciągłego kręcenia przy istalacji - może to coś z silnikiem jest nie tak, może to jakiś przewód podciśnieniowy - może kable wysokiego napięcia, może aparat zapłonowy - nie mam pojęcia samochód mam dopiero od 1,5 mies. Na benzynie jest ok. Choć występuje zjawisko jakby takiej małej "dziury w obrotach" praktycznie niezauważalnej podczas przyspieszania. Dziękuję za wszystkie uwagi. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: norekm dnia 2004-09-08 16:56:50 ] |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-09-08 16:19:37
Mam jeszcze pytanie: Ile Ci Twój VW zużywa gazu? Jaki masz silnik - 90 KM? Pozdrawiam |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-09-09 09:11:52
Ok dzięki - sprawdzę ale wydaje mi się że właśnei coś takiego występuje - jak się ostro wciśnie gaz. Jeśli chodzi o zużycie gazu to wyszło mi ostatnio ok. 11l/100 km średnio (podróżuję głównie w mieście i na Trasie Poznań - Konin więc trochę autostradą prędkość 140) Pozdrawiam i proszę o rady jeśli wiesz co to może być. |
phoenix VW Golf II 1.8GT Kudowa Zdrój | 2004-09-09 13:04:37 To może być przebogacona mieszanka. Winna może być lambda lub ustawienia komputerka gazowego. |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-09-09 15:02:48
Dzięki! Sprawdzę to u Gazownika... Jeśli będziesz miał jeszcze jakiś pomysł to prosze o kolejną radę |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-09-13 13:11:33
Cześć, jak sie okazało przyczyna tkwiła w rozdzielaczu zapłonu (palcu) oraz w kopułce (miała napalone styki). Teraz nie przerywa. Ale coś mi gość jeszcze pogrzebał - mam w związku z tym pytanie - co to może być - jadę np 60km/h na 4 biegu (skrzynię mam 5 biegową) wciskam dośc mocno gaz i wyczuwam taką jakby dziurę... dopiero po chwili samochód jedzie.. ale teraz jedzie gorzej niż przedtem - nieznacznie ale jednak. Gazownik zmieniał skład mieszanki na wolnych obrotach.... najpierw mi ją wzbogacił - ale po ostrej jezdzie silnik się zalewał i gasł (lub przy przełaczaniu z benzyny na gas) potem ją zubożył i nie wiem czy nie za mocno. Jeszcze jedną rzecz mam do wymiany - mianowicie przewody wys, napięcia - w ciemności świecą Pozdrawiam NM [ wiadomość edytowana przez: norekm dnia 2004-09-13 13:12:38 ] |
norekm VW Golf 1.8 Poznań | 2004-09-14 10:08:14 Dzięki |