Powitanie i prosba o informacje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przede wszytkim witam i pozdrawiam wszytskich.

Od razu rowniez przepraszam, ze w poscie powitalnym zadaje pytania-mam nadzieje, ze mi wybaczycie.

A oto moje pytanie. Czy jest mozliwosc do silnika 1.6 (1585ccm) OHC o oznaczeniu kodowym 149 c1.000 zamontowanie glowicy 16v z identycznego modelu tyle, ze DOHC? jesli tak to jak sie do tego zabrac? co nalezy zmienic lub przerobic i jaki jest stopien komplikcji takiej operacji? No i najwazniejsze pytanie, jakie beda efekty? jest sens wogole probowac?

A teraz mala prosba, jesli mozna by prosic o fotki silnika 1.6 OHC i DOHC ze szczegolnym uwzglednieniem glowicy, napedu rozrzadu i kolektora dolotowego i wydechowego to bylbym bardzo bardzo wdzieczny.

Jeszcze raz pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

Cytat:
2005-03-06 12:49:48, dawid667 pisze:
Przede wszytkim witam i pozdrawiam wszytskich. Od razu rowniez przepraszam, ze w poscie powitalnym zadaje pytania-mam nadzieje, ze mi wybaczycie. A oto moje pytanie. Czy jest mozliwosc do silnika 1.6 (1585ccm) OHC o oznaczeniu kodowym 149 c1.000 zamontowanie glowicy 16v z identycznego modelu tyle, ze DOHC? jesli tak to jak sie do tego zabrac? co nalezy zmienic lub przerobic i jaki jest stopien komplikcji takiej operacji? No i najwazniejsze pytanie, jakie beda efekty? jest sens wogole probowac? A teraz mala prosba, jesli mozna by prosic o fotki silnika 1.6 OHC i DOHC ze szczegolnym uwzglednieniem glowicy, napedu rozrzadu i kolektora dolotowego i wydechowego to bylbym bardzo bardzo wdzieczny. Jeszcze raz pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

poczytaj to:1600SOHC

hmmm, przeczytalem to co mi podsunales. i dalej chcialbym drazyc temat tego co jest potrzebne do wymiany glowicy na 16v.
w moim autku zastrzyk mocy dalby sporo. obecne 75 kucykow niby smiga fajnie, ale jakby bylo wiecej to bym sie nie smucil

wiec jesli ktos wie co dokladnie jest potrzebne do przerobki to prosze o info.