Opony w Coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc,
mam w Coupe II felgi 15-ki,
opony 195/50R15
musze wymienic i chce
wstawic wyzsze.
pytanie - czy zmieszcza sie 195/55r15
i czy zmieszcza sie 195/60r15
ktos probowal? bedzie obcierac lub dobijac?
i pytanie dodatkowe - jakie oponki
polecacie? (na razie kupuje letnie - zima
pozniej).
pozdrawiam
pawel

czy się zmieszczą to nie wiem ale wg mnie powinienes raczej teraz kupowac juz zimówki niz letnie bo nie długo juz trzeba bedzie oponki zmienic a co do profilu opny moe on dość smiesznie wygladac prze feldze 15-tce ale to jest tylko moje prywatne zdanie

miedzy 195/50 a 195/55 masz dokładnie 5% różnicy szerokości czyli 9,75 mm w profilu ...spokojniesię mieści.... fabryczny rozmiar który mam na wklejce w drzwiach to 205/50 więc spoks... wydaje mi się , że bez problemu można pójść do 195/60...na zime to moze być ciekawe rozwiązanie, większy komfort i węższa opona to same plusy ...nie wiem po co ci teraz opony na lato???? moze skup się na zimowych, a mysląc o letnich polecam 205/50 tylko ze szukaj miękkiej gumy...bo poza profilem to jest klucz do komfortu...wydaje mi sie ze daje po kresłupie ci troszkę...też tak mam jak jade jakimś autem na profilu 60 i prześwicie 200mm i nie czuje drogi ale za to jak miło n akanapie sie buja

ja mam po poprzednim wlascicielu w Coupe I na felgach 6x15
oponki 195/60/15 Uniroyal prawie nowki i nic nie trze sa ok
sa to oponki letnie deszczowe-kierunkowe (naprawde sa bardzo dobre) - wiec jesli ktos jest chetny to odsprzedam je ??????

gume maja dosc miekka i komfort jest ok ale jak dopompujesz 2,3 lub 2,4 to robi sie twardawo

ja natomiast mam pytanie jakie lepsze oponki 205/50/15 czy 205/55/15 bo chce kupic takie na lato:

BFGoodrich G - FORCE PROFILER

lub

BFGoodrich PROFILER G

nie wiem czemu w szybszym indeksie tj W sa tansze od tych z indeksem predkosci V ??? jest to dziwne

i nie wiem ktore wybrac te 1 czy te 2 niby te 1 sa nowszym modelem o rok ale cena tez taka sama juz sam nie wiem no i z jakim indeksem niby W powinny byc trwalsze a moze z indeksem W sa twardsze od tych z V juz sam nie wiem a wolalbym miekciejsze

wolalbym niby 205/55/15 bo nie bedzie tak twardo juz teraz mam taki profil w zasadzie no bo 195/60/15 to to samo ale z drugiej strony 205/50/15 lepiej sie prezentuje ????
a cena obydwu rozmiarow jest prawie identyczna - okolo 340zł

czy roznica wizualnie miedzy 205/55/15 a 205/55/15 jest duza
a moze ktos poleca jakies 215 choc moze sa za szerokie na moje fele AEZ z accenta tj AEZ Icon 5 15x6,5

wiec co polecacie bo poprzednia wlascicielka jezdzila w wiekszosci na oryginalnych 205/50/15 chyba kumho i rozwalila koncowke drazka

a ten Coupe II na oponkach 195/50/15 jaki ma silnik 2.0 czy 1.6?
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: spoon dnia 2004-10-05 14:08:25 ]

to silnik 1.6

wiec moze kolega jest zainteresowany tymi uniroyalami ???
bede mial takze do sprzedania oponki w idealnym stanie a z accenta tj 195/50/15 Good Year Eagle Ventura indes pedkosci V
jesli ktos jest zainteresowany to mozemy sie dogadac !

Pozdrawiam

g - force profiler lepszy ! lepiej odprowadza wode i ogólnie bardzo udana oponka, takie jest moje zdanie, miałem okazke pojeździć na obydwu.

wybrałbym 205/50; 55 to już przegięcie

do cupetki na zime to bym wogóle proponował 185.
195/60 mieści się swobodnie w nadkola - przy nieobniżonym aucie.

Pozdro

dzieki
ale dlaczego uwazasz ze 205/55/15 to przegiecie chodzi ci o wyglad ???

zreszta chyba kupie 205/50/15 bo G-force bo w rozmiarze 205/55/15 na stronie www.opony.com.pl jest niedostepny a tam sa najtansze oponki jakie znalzalem

jeszce nurtuje mnie czemu indeks predkosci W jest tanszy od V wbrew logice ????

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: spoon dnia 2004-10-07 10:57:19 ]

bo 55 to już balon, a nie opona

też sie zastanawiałem czemu takie ceny.

A co do cen, to dla wszystkich posiadaczy Hyundaia najtaniej za oponki będzie w TunersGarage
Za rozmiar o którym ty pisałeś w indeksie V do zapłacenia będzie 341zł, wiec zawsze pare złoty mniej

Pozdrawiam.