REDbool :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Co powiecie Panowie i Panie na tankowanie oleju opałowego??Koleś mi dzis pokazywał siódemkę z 2000 roku która od nowości jeżdzi na opale i mówi że spoks -ja tam nie wiem i zbytnio mnie takie zapewnienia nie przekonują .I jeszcze jedno pytanko można gdzies nabyć drogą kupna jakies fajne pokrowce na fotele do 525-tki-kupiłem autko które na tylnej kanapie ma troszkę sfatygowaną tapicerkę i chcę coś z tym zrobić. I na koniec jeszcze pytanie techniczne z dziedziny nagłośnienia -mam w aucie zmieniarkę płytek JVC i mój problem polega na tym czy można do niej podłączyc odtwarzacz np.Pioniera.Sorki za głupie pytania ale troszkę nie mam takiej wiedzy
Pozdrawaiam

co do audio, to raczej nie da się tego zrobić ponieważ nie znajdziesz najprawdopodobniej kabelka łączącego te oba urządzenia.
opał mozesz lać, ale nie do silników tdi. w tych silnikach pompa jest smarowana paliwem co w przypadku opału grozi zatarciem pompy. mam kolegę który zatarł pompę w sprinterze 212 cdi, właśnie na opale. koszt naprawy 2300 brutto. koleżanka natomiast w 524 td e-28 jeździ od siedmiu lat na opale i wszystko ok. nowe silniki poprostu nie tolerują opału i tyle. więc nie bardzo mi się chce wierzyć w to że siódemka z 2000 roku jest ok na tym paliwie. a swoją drogą to musi być bardzo odważny koleś.
pozdrawiam

Cytat:
a swoją drogą to musi być bardzo odważny koleś.

akurat odwagą tego bym nie nazwał
Nie kumam, czemu jak ktoś kupuje tak drogie auto to oszczędza na takich rzeczach Pewnie filtry zamiast wymieniać to trzepie jak dywany, a olej odcedza, albo dolewa Kujawskiejgo?

pewnie że to odwaga. ja bym się bał to zrobić. i to nie wcale w trosce o auto tylko o swoja kieszeń.