Pompa wody 1,6 DOHC nie ma dziurki!?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc!
Porownalem pompy wody ktore mam, i nowa ktora zakupilem nie ma pewnej dziurki, ktora jest na innych pompach. Pytanie moje brzmi po co jest ta dziurka i co sie moze stac jesli zaloze pompe bez dziurki do silnika ktory pracowal cale zycie z pompa z dziurka??? O jaka dziurke mi chodzi wyjasni fotka:

www.mickey.neostrada.pl/pompy.jpg

Bede wdzieczny za pomoc, bo jestem w kropce malej :/

Z tego, co widać na fotce to to są 3 różne pompy wodne. Jak założysz ta nową, to po prostu bedzie się lało z bloku. Oddaj ją i powiedz żeby Ci dali taką, jak trzeba.

Pierwsza z lewej to oryginalna ktora byla (silnik z fiata regaty wyjmowalem i do 125 wsadzilem), ale jak widac jest hmmm skamieniala Ta z prawej to bodajze od 2.0 DOHC ze 132, ladnie pasowala i pracowala, tylko ze jest juz os wybita i sika woda jak fontanna... Jutro pojde do sklepu i powiem zeby sprowadzili taka jak ta z prawej. Bo ta co kupilem byla ostatnia na stanie, nie zauwazylem ze dziurki nie ma :/ Ale z wymiana nie bedzie problemu, przy zakupie zastrzeglem ze pewnie z ta pompa powroce
Mimo wszystko nadal sie zastanawiam po co ta dziurka tam jest?

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-16 11:40:32 ]

Bylem w sklepie, wymienilem pompe na odpowiednia, mieli na szczescie na stanie. Jeszcze musze na szrot podjechac po podkladke ebonitowa pod pompe paliwa, ehhh :> Gdzies mi zniknela pozdr