Olej w filtrze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Chcialem zapytac czy przyczyna tego iz olej przedostaje sie do filtra powietrza, rurka od odmy, moze byc wlasnie zepsuty skraplacz oleju, umieszczony obok pokrywy zaworów?, Z rury nie dymi, tylko niewielka ilosc po dluzszej jezdzie jest pozniej w filtrze.
Moze powinienem wymienic ten skraplacz, ostatnio go czyscilem, bo byl zatkany, i moze go zle przeczyscilem, ze leci tam gdzie nie powinno? Prosze o jakas pomoc.
Z gory dzieki.

mialem bardzo podobnie jak ty ale wymienilem odme na nowa i problem znikl mi sie przedostawal olej pomiedzy filtr i intercooler

dzieki za odp. wiec chyba jednak ja wymienie, a jak narazie wezyk z niej kapie czasem olejem na ulice, wiem ze to nie ladnie tak, no ale coz, wole tak niz do filtra.

zdemontuj, przemyj dokladnie w benzynie lub czyms podobnym (poza nintro) i powinno byc ok, chyba, ze masz przedmuchy...

tak wlasnie zrobilem, wymylem w ropie. Ale tam cos "lata", tak ma byc?, bo mi sie nie wydaje, choc nie widzialem innej, puszki

U mnie kiedys też się popsuł ten separator oleju (tak to określili w sklepie)oprócz oleju na flitrze to jeszcze mieszał mi obrotami. Ale po wymianie wszystko minęło a koszt nowego Fordowskiego to w 2002 roku 60 pln.

Witam
Roon- w naszych RST często olej pojawiający się w intercoolerze i przepustnicy pochodzi z nieszczelnej turbiny,ale napewno nic nowego nie powiedziałem.Jednocześnie jestem zaskoczony że miałeś olej w filtrze