Co to za plastik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wyciagalem tapicerke z bagaznika i jak chcialem wyciagnac prawy bok (od strony wlewu paliwa) zobaczylem ze jest on przyczepiony plasikowa żyłką do jakiegos przewodu, nie wiem jak ten bok odczepic nie zrywajac tego plastikowego czegos ??? (na zakonczeniu tej zylki jest plastikowy nit z symbolem dystrybutora paliwa ktory trzyma ten bok tapicerki) wie ktos po co to jest?

najprawdopodobniej jest to awaryjne otwieranie klapki wlewu paliwa(gdy np.sypnie się siłownik centralnego zamka).pozdrawiam

nie wiem czy dobrze zrozumiałem cie tolo, ale to może być wężyk prowadzący do zbiornika z aktywnym węglem.
obejrzyj to i dowiesz się co to jest.
pozdrawiam

to nie to bo na rysunku prowadzi ten plastik do okraglego zbiornika a u mnie do jakiesgos prostokatnego (ale to raczej nie zaden zbiornik) dokaldnie to prowadzi do przewodu ktory idzie do tego prostokatnego czegos (moze to cos od zamka do wlewu paliwa) w sumie to mozliwe ze to jest jakies awaryjne otwieranie klapki wlewu bo po co mialby na tym byc symbol dystrybutora.

słuchaj,na 100% ci nie powiem bo tego nie widziałem u ciebie,ale wiem że u mnie było to awaryjne otwieranie wlewu paliwa.otwóż bagażnik,zamknij centralny i pociągnij ten sznureczek czy jak mu tam i zobaczysz,jeżeli wlew paliwa sie otworzy to wszystko jasne

Też to zidziałem w bagażniku i również sądze że to awaryjne otwieranie wlewu paliwa. A tak przy okazji jak już jesteśmy przy dziwnych rzeczach co to jest : w schowku po lewej stronei (chyba) jest coś jak by wtyczka, prostokątna i wystaja z niej 2 metalowe bolce. Co to jest? Jakieś złącze diagnostyczne?

Cytat:
2004-10-21 21:39:44, daz pisze:
.A tak przy okazji jak już jesteśmy przy dziwnych rzeczach co to jest : w schowku po lewej stronei (chyba) jest coś jak by wtyczka, prostokątna i wystaja z niej 2 metalowe bolce. Co to jest? Jakieś złącze diagnostyczne?

to jest gniazdo do ładowania fabrycznej latarki BMW... tak tak są takie latarki właśnie, kiedys widziałem na allegro ale gość chciał 80zł i zrezygnowałem.

A taka latarka była gdzieś umieszczana w samochodzie? Chodzi mi o jej miesce gdzie była zamontowana, bagażnik, schowek?

mozesz ja trzymac gdzie chcesz. w schowku jest tylko gniazdo do jej ładowania.
pozdrawiam

Cytat:
2004-10-22 13:26:21, daz pisze:
A taka latarka była gdzieś umieszczana w samochodzie? Chodzi mi o jej miesce gdzie była zamontowana, bagażnik, schowek?

ona trzyma sie własnie w tym gnieżdzie do ladowania w schowku, to taka mala latarka