MotoNews.pl

Problem z głośnikami w 520i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam od niedawna BMW 5201 24V. mój problem polega na tym że przy
wyjmowaniu radia JVC przestały mi grać głośniki w autku wszystkie na raz. Myślałem żę to wina radia, dałem je elektronikowi i powiedział że się spaliła jakaś konćówka w radiu i je naprawił. Ale po podłączenu radyjka dalej ten sam efekt radio działa bez zażutów tylko głośniki są głuche. Mam pytanie czy może znajduje się gdzieś w aucie zwrotnica na głośniki ??? Proszę o pomoć !!!!

A skąd wiesz, że radio działa bez zarzutu, skoro głośniki nie grają?

Aby ktoś mógł ci pomóc, napisz jaki to model nadwozia (E34, E39), jaką masz instalację audio (mono, stereo, hi-fi), albo ile i jakie masz głośniki.

Jeśli jest to E34 i masz instalacje hi-fi, to masz również wzmacniacz w bagażniku. Jeśli tak jest, to stawiałbym, że ten wzmacniacz jest uszkodzony.

Przy zwykłej instalacji stereo może występować również wzmacniacz w prawej kolumnie A, nad głośnikiem obok nóg pasażera.

W E34 wzmacniacze montowano również pod deską rozdzielczą nie tylko w bagażniku ja tak mam

Ale u Ciebie skoro przedtem grało wystarczy zasilić wzmacniacz napewno zagra poprostu nie pomyślałeś o tym przewodzie

Mam rodzaj nadwozia e34. Radyjko napewno działa bo sprawdzałem w innym aucie (stereo). A głośniki mam tylko te orginalne.

więc zasil wzmacniacz przewodem od anteny który wychodzi z radia

To gdzie jest ten wzmacnacz dokładnie ???

Cytat:
2005-02-11 22:24:00, piotrfire pisze:
W E34 wzmacniacze montowano również pod deską rozdzielczą nie tylko w bagażniku ja tak mam

Wzmacniacz masz w bagażniku po lewej stronie. To pudełko pod deską rozdzielczą to sterownik airbagu.

ja napewno nie mam w bagażniku

opis wtyczki bmw znajdziesztutaj
musisz zasilić gniazdo 16

Znalazłem ten wzmacniacz ! Był w bagażniku, teraz zaniose go do kumpla i zobaczę czy to była ta przyczyna. Dzięki wielkie za pomoc wszystkim. Dam znać jak się ta sprawa zakończyła. Pozdrawiam