Co to za wiązka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Wczoraj jak ruszałem, walnęło mi w dolot.
Zdarza się. Dzisiaj sprawdziłem czy spinki na obudowie filtra nie puściły. Oczywiście spadła i zaginęła to od przodu (od strony reflektora). Tak już bywało.
Więc i tym razem zapuściłem kanara ręką w poszukiwaniu spinki.
Zamiast niej wymacałem jakiegoś druta... (JACO! MILCZ ZBOKU )
Więc, jak Kargul niejaki, druta tego delikatie pociągnąłęm i oczom moim ukazało się w całej okazałości to:

Sorry za jakość zdjęć, ale robione były profesjonalnym... telefonem komórkowym
Cecha charakterystyczna: widoczna na zdj nr 2 "uszczelka" - tak więc przez coś to musialo przechodzić...

No i pytanie zasadnicze: co to kurde moze być.
Dodam, że nie było to do niczego podłączone. Z jednej strony ma dwie kostki a z dugiej jest po chamsku ucięte.
Aha. I wygląda, że wszystko działa, więc

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pozdro

Navi

P.S. Spinka się nie znalazła, więc jakby ktoś nie potrzebował swojej, niech da znać...

A skąd wiesz, że Kargul delikatnie ciągnął???

Skoro wszystko działa... znaczy się niepotrzebna. W złomiaku-esperaku jest multum zbędnych kabli, wtyczek, gniazdek itp. Pozostaje się cieszyć, bo w nowych autach potrafią się chlubić tym, że zastosowali cieńszą warstwę lakieru, albo zmniejszyli grubość izolacji kabli (drutów dla JACA) o 0,00000 mikrometra.

Chciałem cię poinformować że właśnie zdemontowałeś elektroniczne ograniczenie prędkości i przyśpieszenia, teraz twój bolid będzie osiagał 250km/h i to w 15,5 sek.

A czy to czasem nie jest pozostałość kabla do czujnkoa ABS'u? tego, który u wszystkich sie urywa i jest zastępowany kablem od odkurzacza? Wskazywała by na to ta uszczelka właśnie...

Pozdro

Navi

Może to miał być Matiz a w ostatniej chwili zmienili plany i w połowie taśmy produkcyjnej dokończyli jako Espero, ale coś musiało pozostać z tamtej wiązki.

PS. Jeżeli strzelił sobie w gaźnik, to sprawdź połączenia przewodów wysokiego napięcia i świece - nie ma co czekać na większy wybuch, który wypruje Tobie całą instalację elektryczną, a nie tylko niepotrzebną, jak wyżej wspomniałem.
Pozdrawiam

Cytat:
2004-09-17 12:48:28, Krzysztof_L pisze:

PS. Jeżeli strzelił sobie w gaźnik

Cytat:
2004-09-17 12:48:28, Krzysztof_L pisze:

Jeżeli strzelił sobie w gaźnik, to sprawdź połączenia przewodów wysokiego napięcia i świece ...

No jak by mi strzelił w gaźnik to bym się zdrowo zastanowił z którego roku mam Esperynke (podobno pierwsze wersje w Korei miały Gaźniki).

Eeee, tam, myślełm, że to zrozumiecie - ten gaźnik to przenośnia.
Pozdrawiam

PS. Uważam, że na forum o konkretnym samochodzie nie trzeba pisać, iż ten samochód na wtrysk wielopunktowy firmy takiej i takiej, z chip-em takim to a takim i z software-m takiej wersji. Bez przesady.

No nie obrażaj się podśmiechujki sobie tylko robię

Na ABS mi to nie wygląda ... Może jest to wiązka termostatu/regulacji świateł ? Bo 1.8 tak jak i 2.0 nie ma czujnika temperatury w filtrze powietrza ?

1,8/2,0 nie ma czujnika temp. w filtrze powietrza.

Tylko w kolektorze dolotowym

Krzysiek-Diac. - ja się nigdy tu jeszcze nie obraziłem (przeciez wiem, że żartujesz).
Pozdrawiam