| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-09-21 20:16:55 He he ......nic ciekawego nie znalazłeś.???
Słabo szukałeś...... |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2004-09-21 20:44:48
No to po kolei: 1 powinna byc R28, ale pasuje tez od 2.0 i 2.5 R25 (inne przełożenia) 2 hydrauliczne 3 tak po małych zabiegach elektr. (to samo dot. światła cofania) 4 tak 5 tak (chociaz automat tez mial plusy) 6 rzecz gustu lub konieczności 7 pasuje 8 wał nie pasuje (inna długość) 9 w skrócie: - skrzynia - malutkie łozysko igiełkowe wkładane w otwór w wale silnika - koło zamachowe (właściwe, od MV6, dwumasowe) - kompletne sprzęgło (docisk, tarcza, wysprzęglik hydr., pedał, pomka, rurka..) - wal - dziwgnia biegow z calym osprzetem (duzo czastek) - i jeszcze drobiazgi o ktorych teraz nie pamietam A to LEKTURA do poduszki |
Tylda111 Frontera Sport RS 2 ... Konin | 2004-09-21 21:08:15 Dzia Kartos
Zaczynam powoli zbierać graty i wymieniam a jezeli znajdziesz chwile do daj znac jak faktycznie zmieniło sie spalanie. Pozdrawiam |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-09-22 00:16:13
dlaczego nie musi? moze podoba mu sie forum, idea itp a nie podoba mu sie wlasnie ten fakt ktory subiektywnie zauwazyl? |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-09-22 00:16:54 ja zmienilem w omie A2.0 i na trasie spalanie jest ciut wieksze bo przelozenia sa krotsze. na miescie sie wyrownuje albo nawet mniej pali |
Tyjofil Astra dynamic Gliwice | 2004-09-22 07:02:48
a Ty tez tak uwazasz? |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-09-22 08:45:20 Mnie nie przeszkadza to, że ktoś ma swoje zdanie, natomiast bardzo przeszkadza mi, jeśli je wyraża w sposób mało cywilizowany. Czy jeśli wchodzisz w środowisko ktorego nie znasz to z miejsca używasz takiego słownictwa? wypadałoby okazać trochę kindersztuby, zwłaszcza, jeśli przychodzi się w gości i na domiar wszystkiego ma się jakąś sprawę.
Poza tym bezczelnością jest twierdzić, że na tym forum ktoś komuś nie udziela pomocy, ja przynajmniej wypraszam sobie takie enuncjacje, jak sądzę rownież wielu innych. Jeśli masz obiekcje co do nas, zwróć się do innych, choćby w OKP jest sekcja Omegi, może tam będziesz lepiej potraktowany. |
DrA eS ... | 2004-09-22 08:48:25
Wlasnie cala idea jest taka, zeby bedac Weteranem ciagnac lacha z LOB Testow i Memberow |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2004-09-22 08:55:50 Tyle gadania, a wystarczy jedna tablica:
----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-09-22 09:11:44 Tylda111 ciągnę łacha z Ciebie?
Nie poprostu zachęcam do użycia wyszukiwarki, gdybyś zrobił to porządnie to byś znalazł. Cenię swój czas i nie bedę szukał dla Ciebie linka. A na przyszłość zebyś zmienił swe mało pozytywne nastawienie do weteranów poczytaj tu.. Zrobiłem to między innym dla Ciebie po to aby nikt nie zadawał takich pytań na forum. A jak nikt nie odpowie, twierdził, że weterani są be. I jeszcze, przychodzisz do nas to Ty musisz się dopasować do nas a nie my do Ciebie. Nie zależy nam na ilości tu nie OKP. Masz fajne auto, robisz właściwy krok (manual) przyjedź na zlot to porozmawiamy jak Ci to auto przyspieszyć Pozdrawiam Mądry i ciagnący łacha Piotr |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-09-22 10:46:25 ........... szukałem szukłałem i nic....
Znam to dobrze. Ale, co by nie mówić: hasło wpisane w przeglądarke: automat zmiana wynik: post o tytule - zmiana skrzyni biegów a w nim wszytko.... a na pewno Kartos, od którego troche można się dowiedzieć..... Czas operacji: 30 sekund !!!! Dlatego zamast smęcić, proponbuje jednak poszukać w tym archiwum
|
Tylda111 Frontera Sport RS 2 ... Konin | 2004-09-22 12:05:50 Nie miałem na mysli nikogo obrażać - chciałem tylko zwrócić uwagę na pewien problem.
Jestem tu codziennie czytam codziennie, dowiedziałem sie wielu interesujących rzeczy, ale prawda jest taka , że jak pojawi sie ktoś nowy z interesującym pytaniem to 90% z tego postu to jest a to ze sie nie przywitał, a to że to juz kiedyś było itp. i wystarczy ze jeden z klubowiczów sie zacznie nabijać to cały post szlag trafia bo zaczyna sie robić z tego czat i kazdy musi wtrącić swoje śmieszne czy żartobliwe 3 grosze, a co do LINKA BOOGIE który wkleiłeś to czy uważasz że coś z niego wynika oprócz tego że jest potzrebna skrzynia i że KARTOS to robił??? Do Kartosa sie zwróciłem wcześniej o Pomoc i jak widać pomógł.(to mi sie udało wyczytać na forum). A co do Ciebie PiotrS.Zanim zadałem to bytanie przeczytałem wszystko co mi sie udało znaleść na interesujący mnie temat z tąd prośba do Kartosa. I nadal uważam że twój komentarz był nie na miejscu, ale dobrze chociaż wiedziec ze solidarność klubowiczów bierze góre nad przyznaniem prawdy. Piszesz ze cenisz swój czas , jezeli tak jest to po co sie wtrąciłeś skoro twoja wypowiedz oprócz sporu nie wniosła nic do postu?? Chyba jednak nie cenisz czasu. Osobiście nic nie mam do nikogo- zwracam tylko uwage na to , że skoro coś takiego jest (jak to forum) to myslałem ze jest po to żeby każdy właściciel omegi miał dostęp do wiedzy innych i mógł sie z nią dzielić, ale czytając to co poniżej napisaliście TO JEST TO KLUB BEZ PRAWA WSTĘPU DLA INNYCH. "I jeszcze, przychodzisz do nas to Ty musisz się dopasować do nas a nie my do Ciebie. Nie zależy nam na ilości tu nie OKP." Ciekawe co to znaczy dopasować?? Prosic o pomoc a potem czytać jaki to ja jestem beee bo nie wiem tego co wy wiecie a wam wydaje sie ze to wszystko juz było napisane?? Prawda jest taka że owszem moze wszyscy to czytali ale nie na forum tylko na stronie KARTOSA która do wczoraj była nie czynna i dopiero przy jego życzliwośći i ja ją przeczytałem. Więc dajcie nowym szanse. Dziekuje i pozdrawiam Tylda111 PS Powtarzam raz jeszcze ze nie mam nic do nikogo PA |
Tylda111 Frontera Sport RS 2 ... Konin | 2004-09-22 12:21:18 Nie miałem na mysli nikogo obrażać - chciałem tylko zwrócić uwagę na pewien problem.
Jestem tu codziennie czytam codziennie, dowiedziałem sie wielu interesujących rzeczy, ale prawda jest taka , że jak pojawi sie ktoś nowy z interesującym pytaniem to 90% z tego postu to jest a to ze sie nie przywitał, a to że to juz kiedyś było itp. i wystarczy ze jeden z klubowiczów sie zacznie nabijać to cały post szlag trafia bo zaczyna sie robić z tego czat i kazdy musi wtrącić swoje śmieszne czy żartobliwe 3 grosze, a co do LINKA BOOGIE który wkleiłeś to czy uważasz że coś z niego wynika oprócz tego że jest potzrebna skrzynia i że KARTOS to robił??? Do Kartosa sie zwróciłem wcześniej o Pomoc i jak widać pomógł.(to mi sie udało wyczytać na forum). A co do Ciebie PiotrS.Zanim zadałem to bytanie przeczytałem wszystko co mi sie udało znaleść na interesujący mnie temat z tąd prośba do Kartosa. I nadal uważam że twój komentarz był nie na miejscu, ale dobrze chociaż wiedziec ze solidarność klubowiczów bierze góre nad przyznaniem prawdy. Piszesz ze cenisz swój czas , jezeli tak jest to po co sie wtrąciłeś skoro twoja wypowiedz oprócz sporu nie wniosła nic do postu?? Chyba jednak nie cenisz czasu. Osobiście nic nie mam do nikogo- zwracam tylko uwage na to , że skoro coś takiego jest (jak to forum) to myslałem ze jest po to żeby każdy właściciel omegi miał dostęp do wiedzy innych i mógł sie z nią dzielić, ale czytając to co poniżej napisaliście TO JEST TO KLUB BEZ PRAWA WSTĘPU DLA INNYCH. "I jeszcze, przychodzisz do nas to Ty musisz się dopasować do nas a nie my do Ciebie. Nie zależy nam na ilości tu nie OKP." Ciekawe co to znaczy dopasować?? Prosic o pomoc a potem czytać jaki to ja jestem beee bo nie wiem tego co wy wiecie a wam wydaje sie ze to wszystko juz było napisane?? Prawda jest taka że owszem moze wszyscy to czytali ale nie na forum tylko na stronie KARTOSA która do wczoraj była nie czynna i dopiero przy jego życzliwośći i ja ją przeczytałem. Więc dajcie nowym szanse. Dziekuje i pozdrawiam Tylda111 PS Powtarzam raz jeszcze ze nie mam nic do nikogo PA |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-09-22 12:21:52 Czasem i jest nerwowo, ale ostatnio klub stał sie popularny dość - wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy, i sporo nowych ludzi tu przychodzi.
Pytania i problemy są czasem tragiczno komiczne.... Ostatnie zapytanie o typ łożyska w Omedze 2.0.... !!!!!! w Dziale Porady.... Wybacz Tylda, ale temat skrzyni jest bardzo obecny i żywotny i w niedawnych gorących dyskusjach wiele wiele razy występował, przy róznych okazjach. Jak czytasz troche forum, to powinieneś go namierzyć bez problemu. Informacją potrzebną jest Kartos. Dostępny pod GG, pod Privem, no i sam założył sobie manuala.... A Kartosa znalazłeś, a raczej on Ciebie znalazł w wątku..... Tyle. Klub klubem, a Ty nie masz 17 lat, więc wszystko będie OK. Pozdro |
DrA eS ... | 2004-09-22 12:27:46 Tylda nie mecz tematu. Jest jak jest i tego nie zmienisz. Kliku probowalo i teraz "gryza piach" Kartos dal Ci odpowiedz na pytanie... wyczerpujaca odpowiedz... na reszte watku zastosuj filtr niewidzenia i nie draz tematu bo bede pierwszy ktory Cie opierdoli za to !! |
Tylda111 Frontera Sport RS 2 ... Konin | 2004-09-22 12:52:17 Dobra Chłopaki
wiem co chciałem wiedziec Manuala założe choć bym miał siedziec tydzień w kanale Jesteście wszyscy wredni Musze sie kiedy przyczłapać na ten wasz zlot to bedziemy dyskutować przy piwku Mam nadzieje ze jeszcze nie jeden temat ugryziemy Pozdrawiam aha i skoro ten post ma taką popularność to moze pomożecie jeszcze w innej kwestii?? TAKIEJ |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2004-09-22 13:36:11
Gdzie to niby jest taki "centralnie umieszczony" silnik? Chyba że to "centralnie" nie odnosi się jednak do umieszczenia silnika, tylko do jego funkcji dla obydwu kolektorów IMO tzw. powietrze dodatkowe - ale poczekam na odpowiedź. PS. Ze studzeniem to to niewiele ma wspólnego. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec [ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2004-09-22 14:32:38 ] |