MotoNews.pl
4 Katalog elektroniczny części 2106 - do zrobienia. (14641/13) - PT

Katalog elektroniczny części 2106 - do zrobienia.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jeżeli jest ktoś chętny do roboty, to mam zeskanowany cały katalog Łady 2106 w czeskim języku. Skany są duże, do obróbki. Ktoś obrotny mógłby to obrobić i poskładać do kupy w jeden sensowny katalog. Całość lekko ponad 2GB. Leży mi to już kilka lat na dysku i tylko miejsce zajmuje, a szkoda tego ciąć, bo się deczko narobiłem Mogę to wystawić na FTP albo nagrać na płytki.
Pozdro.

jak możesz spakować to zipem i umieścić na ftp to będzie super ....postaram się sciągnąć i przerobić .....

Tylko trzeba to solidnie zmniejszyć bo nie wiem czy kumpel pozwoli mi wrzucić jeszcze 2GB na serwer (juz jest 600 MB )

kacper97: może upchnę to WinAce ? Lepiej ściska od zipa. Info wysłałem Ci na PM.

Konriii: jak jesteś z Krakowa, to mogę to zrzucić na płytki i spikniemy się jakoś na żywo. Powinno się zmieścić na 3. W tym momencie to są nieskompresowane .bmp żeby można je było przyzwoicie obrobić. Po konwersji do .jpg itp. myślę że spoko na 1 płytkę wejdzie.

Pozdro.

Super
Jeśli mozesz nagrać to pozostaje jakoś sie dogadać
Najlepiej chyba będzie jak zrobię z tego pdf-a
ile tam jest dokładnie tych skanów (ile stron ???)

Hmmm... dobre pytanie. Odpowiedź mogę dać dopiero za jakieś 2 godzinki, jak wrócę do domu. Jakieś 150-200 stron. Nie pamiętam
Szkoda, że w tą sobotę pracuję, bo bym podrzucił na lotnisko i powspominał stare czasy
No, może nie tak bardzo stare...
Zobaczę, co się będzie działo w robocie w piątek, to może na rynek podrzucę ?
Pozdro.

200 stron jak sie rozsądnie nad nimi popracuje to każda bedzie miała 100-200kB (zależy jak ten skan wygląda) czyli powinno wyjść ok 40MB czyli znośnie
Jakoś po zlocie sie dogadamy co do płytek

OK. Nie ma problema. Będą czekać.
Pozdro.