| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-11-30 13:44:31
Jak to gazownia zapomniała? W nowej instalacji? |
Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2004-11-30 15:46:39 jedz tam i niech ci montuja.... |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-11-30 17:12:17
i laski nie robia |
j_an_t Polonez Atu+ GSI bochnia | 2004-12-01 08:26:08 Ci od gazu to muszą mieć mało czasu. Emulator wtryskiwaczy też mi nie ustawili. Jest tam taki potencjometr, którym ustawia się opóźnienia zamknięcia dopływu benzyny przy przejściu na gaz, tak żeby nie było szarpnięcia. Panowie ustawili zero i szarpało. Ale to już sobie poprawiłem. Kupiłem sobie też program do ECM'a i mogłem sprawdzić dlaczego zaświeca mi Check Engine od czasu do czasu. Okazało się że paliwko było za chude. Wyregulowałem parownik plus mikser i już się nie zaświeca. Pozostało tylko jeszcze podłączyć ten czujnik położenia przepustnicy. To poprawi reakcję na dodanie gazu. Czujnik jest w dość trudno dostępnym miejscu i pewnie dlatego nie chciało się gazowni go podłączyć. Dzwoniłem to mi powiedzieli że producent tak zaleca. Ale nie uwierze jak sam nie sprawdzę. Ten czujnik też bym rozgryzł, bo jeśli jest to zwykły potencjometr to ma jakąś stałą rezystancję na końcach i zmieniającą się na suwaku. Co można łatwo namierzyć omomierzem, ale łatwo to tylko na pozór bo trzeba by w tym celu przeciąć wszystkie trzy kable. Ale ktoś może już to rozgryzł i nie będę musiał tyle ciąć a potem tyle izolawać. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-12-01 09:09:58 Ale co to za wartsztat tak skopał sprawę? |
j_an_t Polonez Atu+ GSI bochnia | 2004-12-01 10:40:48 Firma nazywa się LUKGAZ i mieści się w Tarnowie. Ja mam 40km do nich i niechce mi się do nich jeździć. Co tu dużo gadać, trochę straciłem zaufanie do gości. |
profil-usunięty | 2004-12-01 13:41:41
W GLI jest to zwykly potencjometr - chyba bezpieczniej dla instalacji byloby wygrzebac go z samochodu i sprawdzic na odpiętej złączce elektrycznej od niego, co dzieje sie na jego nóżkach, niż ciąć kable i podłączać je od nowa. Problem w tym, że nie wiem jak u Ciebie będzie z dostępem do czujnika, bo w jednopunktowym wtrysku jest on praktycznie na wierzchu. |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-12-01 21:53:49 zamiast przecinać kable, może lepiej powbijać w nie szpilki i tak zmierzyć rezystancję...??? |
j_an_t Polonez Atu+ GSI bochnia | 2004-12-06 11:10:04 w GSI jest tak:
biały kabel: +5V, fioletowy: masa, czerwony: suwak. |