MotoNews.pl
2 Reflektory przednie - zapytanie (6128/0) - PT

Reflektory przednie - zapytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich ekspertow.
Przejrzalem cale forum, ale nie znalazlem odpowiedzi na niniejsze zapytanie: czy nie macie wrazenia, ze przednie reflektory w Espero sa troche slabe? Jednoczesnie dowiedzialem sie, ze z powodu tego, ze oryginalne klosze sa z tworzywa sztucznego, zamontowanie mocniejszych zarowek nie wchodzi w gre, bo sie klosze zaczna topic.
Poradzcie jak sobie radzicie sobie z takim fantem. Chcialbym wykorzystac zarowki np. Helli, moje H1 Philipsa wypadaja mizernie.
Oczywiscie nie jest rozwiazaniem mechaniczne unoszenie i niewlasciwe wyregulowanie swiatel.

Pozdr,
pasikonik

Panaceum na to są żarówki Osram Silverstar +50%, dają więcej światła z tej samej mocy (podają że +20 metrów dalej). Ja dałem za dwie sztuki 39zł w Intercars''ie w porównaniu do Philipsów są o niebo lepsze i o niebo tańsze...
Co do trwałości to jeżdzę już pół roku i wciąz działają..

Cytat:
2002-12-08 23:06:39, MaciekGT pisze:
Panaceum na to są żarówki Osram Silverstar +50%, dają więcej światła z tej samej mocy (podają że +20 metrów dalej). Ja dałem za dwie sztuki 39zł w Intercars''''ie w porównaniu do Philipsów są o niebo lepsze i o niebo tańsze...
Co do trwałości to jeżdzę już pół roku i wciąz działają..

Chyba też się skuszę...

A co z jeszcze nie tak dawno zachwalanymi Vision+ Philipsa?

Ja Pasikoniku miałem ten sam problem co ty i po wielu pytaniach i rozważaniach na ten temat wybrałem tą samą opcję co MaciekGT, czyli wymiana żarówek na "Osram SilverStar +50%". Są to żarówki o tych samych parametrach co nasze (rozmiar, moc...) jednak dzięki nowoczesnej konstrukcji dają o 50% światłą więcej niż seryjne... No i co najważniejsze ! Nie świecą żółtym światłem tylko mocną zimną bielą! Od razu samochód w nocy inaczej wygląda !!! Warto też zwrócić uwagę na to że te żarówki spełniają wszelkie normy i są dopuszczone do ruchu we wszystkich krajach europejskich, ponieważ mają 55W mocy - natomiast włożenie żarówek o mocy 100W jest nie zgodne z przepisami i może Cię pozbawić dododu rejestracyjnego !

Ja te żarówki zamówiełm na stronie:

Internetowy Sklep "www.tuning.pl" - żarówki OSRAM SILVERSTAR +50%

Pamiętaj że nasze żarówki w światłach mojania to "H1" !

hmmm........ może się skusze ....jak znowu wszystkich $$$ na gokartach nie przejeżdze

Panowie,

bardzo dziekuje za podpowiedz. Faktycznie sprobuje tychze zarowek.
Szczerze powiedziawszy, to bardzo zachecilem sie do czestszego odwiedzania tego forum. Dopiero wczoraj wynalazlem te strone, a juz znam odpowiedz na to, z czym mam problem od dluzszego czasu. Tak trzymac. Wielkie dzieki.

Pozdrawiam,
pasikonik

PS
Jestem szczesliwym posiadaczem Espero 1,5 GLX z LPG i jestem bardzo z niego zadowolony (przebieg 175000)

Cytat:
2002-12-09 07:41:18, Anonymous pisze:
Panowie,

bardzo dziekuje za podpowiedz. Faktycznie sprobuje tychze zarowek.
Szczerze powiedziawszy, to bardzo zachecilem sie do czestszego odwiedzania tego forum. Dopiero wczoraj wynalazlem te strone, a juz znam odpowiedz na to, z czym mam problem od dluzszego czasu. Tak trzymac. Wielkie dzieki.

Pozdrawiam,
pasikonik

PS
Jestem szczesliwym posiadaczem Espero 1,5 GLX z LPG i jestem bardzo z niego zadowolony (przebieg 175000)

A ile za nie dałeś ???

A ile za nie dałeś ???
[/quote]

Posiadaczem jestem od 2,5 roku, z tym, że to wóz przejęty po rodzinie, a nie kupiony od obcych. Jest w rodzinie od nowości, czyli prawie 6 lat.

Pozdr
pasikonik

Cytat:
2002-12-09 14:50:25, Anonymous pisze:
A ile za nie dałeś ???

Posiadaczem jestem od 2,5 roku, z tym, że to wóz przejęty po rodzinie, a nie kupiony od obcych. Jest w rodzinie od nowości, czyli prawie 6 lat.

Pozdr
pasikonik
[/quote]
A to bardzo przepraszam...

Wczoraj się namęczyłem trochę i już mam nowe żaróweczki w reflektorach. Światło jest śliczne, białe no i w końcu jest jaśniej. Bardzo ładnie świecą a różnica w porównaniu ze zwykłymi jest kolosalna.