MotoNews.pl

Głupie pytanie ??? - Paliwo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak się zastanawiam na jakim paliwie powinien śmigać 2.0TC
U95 , Pb95 czy Pb98

Ja bym lał uniwersalna. Zawsze to zdrowsze dla gniazd zaworowych. A przynajmniej co 2 tankowania.

hmm... a z innej beczki czy zalanie Pb95 czy Pb98 będzie miało jakikolwiek wpływ na osiągi ??

no

-----------------
FSO Seicento 19.06.2005
www.centomania.pl

sprawdź.

dzięki za wyczerpujące odpowiedzi

spox, np

-----------------
FSO Seicento 19.06.2005
www.centomania.pl

na shellu mozna kupic srodek millenium okolo 10 zlotych za 50 ml buteleczke - wedlug shella to jest dodatek do benzyn bezolowiowych dla samochod ktore powinny byc zasialne uniwersalna - ja jak docieralem malenstwo to jezdzilem na tym i 98. Jedna butelka starcza na 50 litrow ale ja lalem jedna butelka jedno tankowanie.

czy ktos tego jeszcze tez uzywal czy jestem wyjatkiem?

wiem ze jest jeszcze lepsza rzecz w niektorych sklepach ogrodniczych mozna kupic czterotlenek olowiu (czyli nie dodatek do uniweralnej ale prawdziwy olow ktory byl kiedys w benzynie). Wystepuje on wlasnie w sklepach ogrodniczych bo dodaje sie go do silnikow spalinowych kosiarek. Czy moze ktos tego probowal, badz zna miejsce gdzie mozna kupic cztrotlenek olowiu w celu robienia wlasnej olowiowki

A ja jakiś miesiąc tem widziałem w Nowym Targu na stacji Petrchemii Płockiej E-94. Myślę że to paliwko jest najlepsze dla klasyków i aut z tamtej epoki Ciekaw jestem czy jeszcze gdzieś w polsce sprzedają etylinę?

i się zrobił OT ... a ja dalej nie uzyskałem odpowiedzi ...

Cytat:
2004-08-28 21:52:27, marko77 pisze:
Tak się zastanawiam na jakim paliwie powinien śmigać 2.0TC
U95 , Pb95 czy Pb98

ja jeżdze na PB95 z tym ze ja mam samosmarowne prowadnice a pierwsze 500 km zrobiłem na 98 i powiem tak ze czuć róznice czuć też róznice pomiedzu U95 a Pb95 w wykonaniu Ornenu a korzyść Pb jak sie pytałem to powiedzieli ze jest bardziej kaloryczna

Jutro w Motorze ma byc test paliw V Power, V Power 99+, Suprema i Eurosuper.

Cytat:
2004-08-29 10:58:57, road_runner pisze:

V-Power mniam mnam raz zaszalałem i zalełem poldzia to szedł jak tornado

naprawde uznany w 3miescie gaznikowiec, twierdzi ze wykonywal test benzyny V-power i stwierdzil ze jest taka sama lub nieco gorsza od normalnej!

nieprawdopodone,

on uwaza ze to wszystko to markteingowy chwyt psychologiczny:""oo mam lepsze benzyne, no to tyeraz pocisne, i sie cisnie, i sie wydaje lepsza""

ja osobiscie tankowalem(zreszta jak kazdy), i nie zarejestrowalem 50kM wiecej, nic, po prostu tak jak zawszze na benzynie

Za to kolega sie chwalil ze byl u ruskich i tam zatankowal, i twierdzi ze tamto paliwo to wogole jest rakietowe...czyzby ruskie tez uprawiali marketing shella?

Ruscy maja technologię przygotowaną do szybkich zmian na produkcję wojenną.

Cytat:
2004-08-29 10:58:57, road_runner pisze:

Kupimy i poczytamy-w końcu tyo tylko 1 zł

Jesli chodzi o paliwa Shella to ja uważam że nie mają żadnego wpływu na przyrost mocy samochodu, zalałem kiedyś V-power95 i powiem wam że jedyne co sie zmieniło to brak częsawki na zimnym silniku na benzynce, a przyrostu mocy raczej nie zauwazyłem, z tymi paliwami jest tak jak ktoś napisał, mówią że daje przyrost mocy to mu trochę pocisnę żeby sprawdzić i potem sie tak uważa, mnie interesował by test polegający na tym że jeden konkretny egzemplarz auta sprawdza sie na różnych paliwach mierząc mu moc na hamowni i konkretne czasy np. na 400 metrów i od 0-100, wtedy można by stwierdzić czy takie paliwa dają coś mocy, ale należałoby pamiętać o całkowitym spuszczeniu z baku poprzedniej benzyny.

Kiedys przez nieuwagę nalałem V-power 95,na pewno nie było lepiej,wydawało mi się,że raczej na odwrót ciut gorzej.Moze jednak samo paliwo było dobre,tylko silnik przyzwyczajon był do tej gnojówy,jaką mu zapodaje na co dzien i zapłon był niedostosowany

ja musle ze jest ona bardziej kaloryczna i silnik ma leprza kulture pracy ale czy dake wiekrza moc to chyba nie no może w moim przypadku 1 KM co jest ponizej procenta

ale autko naprawde lepiej chodzi (nie dusi go )

Cytat:
2004-08-29 11:13:51, bodziot pisze:
V-Power mniam mnam raz zaszalałem i zalełem poldzia to szedł jak tornado

TEST1 - Vpower 99+ gorszy praktycznie w całym zakresie obrotów

TEST2 - Vpower 99+ lepszy w zakresie 5000-5800 i 6200-6500, maksymalny przyrost nie większy niż 2KM czyli praktycznie nieodczuwalnie