Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jaro331 Renaut Twingo Bydgoszcz | 2005-09-28 20:52:35 mam spory problem proszę o pomoc jak zrobić - przywrócić do życia chłodnice pękł mi ten plastik z lewej strony przy wężu od strony termostatu jest jakaś możliwość naprawy tego bez kupowania nowej przez jakiś czas mógby mi ktoś udzielić porady może ktoś to już robił |
![]() jaro331 Renaut Twingo Bydgoszcz | 2005-09-29 09:32:11 dzięki za sugestie ale ja mam pękniętą rurkę i już wiem co trzeba zrobić |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-09-29 14:52:43 życze powodzenia w szukaniu odpowiednich warsztatów... ![]() |
HAMAS ESPERO 1,8 CD LPG KRAKOW NOWA HUTA | 2005-09-29 16:50:39 Ja też miałem pękniętą rurke tą o ktorej mówisz ,kupowałem kleje różnego rodzaju za różne pieniądze ,kupowałem płyny do chłodnicy i wszystko to o dupe rozbić .Straciłem tylko kupe kasy ,trzymało to tydzień inne dwa i dalej lało.
Poszedłem na giełde i kupiłem w bardzo dobrym stanie chłodnice za 240 zł i po problemie. Tobie też to radze od razu. |
![]() jaro331 Renaut Twingo Bydgoszcz | 2005-09-29 17:39:03 niewiem byłem gościa od chłodnic i nie podjął mi sie spawania tego próbuje sam to skleić i zobaczymy co z tego wyjdzie a jak nie najprawdobodobniej skorzystam z oferty pablop111 |
![]() jaro331 Renaut Twingo Bydgoszcz | 2005-10-11 10:50:59 Witam wszystkich klubowiczów nie pisałem nic o naprawie mojej chłodnicy bo nie byłem pewien tego tak do końca ale teraz jest luz i mogę napisać jak było a więc / szkoda bo nie robiłem zdjęć / -- rurka z syfmarketu do kanalizacji x2 jedna która wchodzi w przewód stary czyli mniejsza średnica i druga z większą średnicą która przychodzi na nią myślę , że każdy potrafi sobie to jakoś wyobrazić klej UHU który nie tworzy sztywnych połączeń a elastyczne naprężenia które mogą wytrzymać to 300 Kn schnie 12 godzin najpierw wkładamy mniejszą i kleimy z opiłkami aby połączenie było lepsze po 12 godzinach docinamy drugą rurkę tylko po to aby był taki kawałek który nam jest potrzebny i wklejamy ja na miejsce odpęknięcia poprzedniej czekamy następne 12 godzin i zakładamy to wszystko ---- przejechałem na tym jakeś 1000 km jest ok na razie to jest metoda dla ludzi którzy nie mają kasy na chwile obecną chłodnica i tak idzie do wymiany ale w przyszłym roku dopiero mam nadzieje , że nie brzmi to zbyt lakonicznie i ktoś bedzie potrafił sobie to wyobrazić jak to zostało zrobione i powtórzy w razie czego coś takiego poza tym dziękuje wszystkim którzy udzielili mi dobrych rad ![]() ![]() |
HAMAS ESPERO 1,8 CD LPG KRAKOW NOWA HUTA | 2005-10-11 19:56:51 Wysłany: 2005-09-29 16:50:39 Powiadom o tym poście #1668040 ^
Ja też miałem pękniętą rurke tą o ktorej mówisz ,kupowałem kleje różnego rodzaju za różne pieniądze ,kupowałem płyny do chłodnicy i wszystko to o dupe rozbić .Straciłem tylko kupe kasy ,trzymało to tydzień inne dwa i dalej lało. Poszedłem na giełde i kupiłem w bardzo dobrym stanie chłodnice za 240 zł i po problemie. Tobie też to radze od razu. Jak wyżej |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-11 20:00:33
A po czym poznałeś ten "bardzo dobry" stan? Umyta pewnie była ![]() Chłodnic używanych się NIE KUPUJE!! |