| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2004-09-21 22:43:55 A jak te manewry zniosła żona? Moja by pojechała dalej taksówką. -- Wiesiek (Maestro) |
Pilot GAZOESPERO Gdańsk | 2004-09-21 23:05:21 Ja sie staram niedopuszczać aby paliła sięrezerwa bo niewiem ile na niej moge przejechac |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-09-21 23:14:06 KaZaK & AnJay....wy to normalne FARCIARZE jesteście....mnie jeden jedyny raz oszukało światełko rezerwy...jak się zaświeciło to w baku było może 20 gramów paliwa....zapalił, za 10sekund zgasnął, a po ok.2 minutach moja pompa paliwa pozostała juz tylko we wspomnieniach |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-09-21 23:21:26 W ktorym mniej wiecej miejscu na wskazniku zaczyna sie te 7 litrow rezerwy? Bo w tej chwili mam tak na mniej wiecej grubosc wskazowki ponizej pierwszej kreski i nic sie nie swieci...Zastanawiam sie czy zarowka zyje |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-09-21 23:29:38
Nie zastanawiaj się!! |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-09-22 00:46:31 Zawsze mam w baku benzyny na jakieś 100km w razie czego, bo nigdy nic nie wiadomo... no i przedewszystkim po to aby pompa się nie spaliła...bo już jedną tak straciłem... |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-09-22 07:26:55 No i oczywiscie trzeba wziac pod uwage fakt, ze pierwszą pochodną drogi jest predkosc, drugą natomiast przyspieszenie.... a całką z przyspieszenia - predkosc... (albo jakos tak) (fizyka skonczyla mi sie 2 semestry temu... dzieki Bogu) PS. A tak na serio to rzeczywiscie ... przynajmniej raz na jakis czas trzeba troszke zatankowac Pb - nawet przy porannym odpalaniu troszke tego idzie i za jakis czas jest sucho ...jak na pustyni [ wiadomość edytowana przez: Mihty dnia 2004-09-22 07:27:51 ] |
carbol Corolla 1,4 vvti Warszawa | 2004-09-22 08:03:37 ..."i tu pojawił się nagle Karbol !!! "... tak tylko gwoli ścisłości, nie Karbol a CARBOL |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-09-22 08:29:55 Jednym zdaniem ... NASI GÓRĄ !! |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-09-22 08:36:06 NIech Żyje Brać KLUBOWA ESPERAKOWA !!!! |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-09-22 09:05:08 Aż dziwne, pompa elektryczna umieszczona w zbiorniku powinna zassać paliwo bez żadnego problemu, wiem to z autopsji i z przypadku kolegi.
Pozdrawiam PS. rezerwa czyli ok 7,5 litra zaczyna sie od zapalenia lampki, takie jes założenie. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-09-22 09:44:20 mi wskazowka pokazuje troche ponad pol baku...a rezerwa sie pali co raczej nie dziala?wskazowka czy kontrolka? jak sprawdzic ile mam paliwa a baku....?? dzieki |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-09-22 10:25:53 Najłatwiej (ale nie najtaniej)... zatankować i zobaczysz ile Ci wejdzie... Jesli wlwjesz pół zbiornika (czyli 1/2 ilości podanej przez producenta jako full zbiornik i nadal będzie się chciało wlewać, to masz rąbniętą wskazówkę - wskaźnik). Jeśli natomiast nie będzie się chciało wlać więcej niż pół - to znaczy że szwankuje kontrolka rezerwy |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2004-09-22 11:32:01 No to mi się oberwało...
Wiem że paliwo powinno być ,ale tu zabrakło 3 podstawowych składników (norma przy zakupach) a mianowicie : Czasu Pieniędzy Spokoju (takze za kierownicą) i teoria padła pod naporem bezlitosnej praktyki (myślałem że dam rade a potem to zapewne bród z baku i moje usiłowanie uruchomienia za wszelką cenę.... zrobiło swoje. Zapomniałem dodać że kolega Karbol poratował mnie preparatem dolewanym do benzyny (STP) i to pewnie pomogło rozpuścić jakieś grudki rdzy (z osadu z baku). pompa natomiast była pierwsza żecza którą sprawdziłem organoleptycznie po demontażu tylnej kanapy - całe szczeście wydawała wogóle jakies odgłosy... Co do sprawy osobistej - żona - to raczej ona trzeźwo pomyślała i zadzwoniła po rodzince po pomoc holowniczą - Lanos Tesciowej - na szczeście klubowicz był szybszy a to raczej ja miałem zamiar popełnić zbrodnię morderstwa albo na żonie albo na samochodzie - ale widok martwej wiewiórki na poboczu gdzie się zatrzymałem - ostódził we mnie tego typu zapały..... Jaco proszę nie wróż mi już nawet 100 PLN wydatków - KUR..A NIE STAĆ MNIE JUŻ !!!!!!!!! Budżet naprawczy na AD. 2004 został przekroczony o jakieś 37.6% Panowie "Nadworny (domowy) |