światła nie świecą!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
strasznie mnuie załamały na mijania widac mniej niz w maluchu! wydaje mi sie ze to kwestia brudnych soczewek... ewentualnie zmatowiały.. macie na to jakiś sposób?poza oczywisciem wymiana całych lamp wozbiera sie je przez odkręcenie srób na krzyzak czy trzeba te rególacyjne odkrecac?
pozdr for all

wyjmujesz lampę, odkręcasz soczewy i myjesz je dokładnie, nie zapominasz o szkłach reflektorów, wycierasz suchą szmatką, stawiasz na kilka godzin przy grzejniku, zeby resztki wilgoci wyparowały, montujesz i jeździsz.
proste jak drucik. regulacji nie dotykasz
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2004-09-17 01:20:13 ]

thx prostsze byc nie mozeczyli jednak sróbkami.... hmmm juz jestem ciekawy na ile ta operacja poprawi efekt...bo narqziie...

To Ci nic nie da - aaa i nie czyść przypadkiem materiały odblaskowego !! - same soczewki, rozbiórka to pare minut, ale hmm poszulkaj gdzieś innych soczewek (nie musisz całego reflektora - tylko to gdzie jest pow. odblaskowa) lub daj do regeneracji! W Katowicach jest facet co to robi - jego nr 256-62-53 on na trasie Sosnowiec-Katowice a dokładnie na Dąbrówce Małej, ul. Pod Młynem 31. Kasuje 50 zł za sztuke.

jeśli to wina soczewek to mu to pomoże na bank. mibhell pytał jak sie rozbiera lampy więc mu napisałem. pewnie że to może być odblask, może też być wina żarówek jednak trzeba rozebrać i zobaczyć. ja jednak stawiam na soczewki, ostatnio kolega miał własnie taki objaw. po umyciu soczewek jest luksus.
aldik ten gość regeneruje soczewki czy odblaski?

Witam właśnie miałem ten sam problem ze słabymi światłami,ale wykręciłem wyczyściłem i efekt nie do poznania polecam!!!!!