MotoNews.pl

Accent - kolejny wachacz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!

Niecały miesiąc temu wymieniałem wachacz z przodu, dzisiaj wymieniłem drugi - w obu przypadkach powód ten sam - KOROZJA - wyleciały takie dziury, że aż strach - oglądałem te wachacze jesienią i były OK.
Facet z warsztatu mówi, że coś chyba trefnego sypali na drogi bo ma więcej takich przypadków.

MISTER

Kurde ja u siebie tez zaobserwowalem dziury w obydwu wachaczach z przodu w moim accencie, ile taki wachacz kosztuje?

Cytat:
2005-04-13 00:04:34, Mortek pisze:
Kurde ja u siebie tez zaobserwowalem dziury w obydwu wachaczach z przodu w moim accencie, ile taki wachacz kosztuje?

Za jeden dałem 210 PLN , a za drugi 170 PLN - oba oryginały.
Mają teraz tanie na moto-czesci.pl

Tez mialem ten problem jakos w zime po ok 150 tys km i wymienilem na nowe oba nie polecam wymiany pojedynczo pozniej trzeba 2 razy ustawiac zbierznosc!! przed wymiana pomalowalem sobie nowe farba chlorokalczukowa!!! koszt 1 wachacze to ok 200 zl polecam ul.szyszkowa 35/37 warszawa tel. 878-38-38 jc-auto a wymiana byla w moim przypadku gratis sam je wymienilem!!! pozdro gad

Cze
Mam pytanie czy Ktoś wymieniał silentblocki w accencie przy tylnych wahaczach???? .... Czy może pasują od innych samochodów????

Wymienialem jakis tydzien temu!! czy pasuja od innych nie wiem!!!

Hhahaa.... kurde zapomniełem zarzucić temat.

Otóż całe szczęście że po przyjeździe do Polski z Chorwacji w zeszłym roku podł mi wachacz. Jakby mi padł gdzieś na tych pustkowiach węgierskich to nie wiem co by było - a już wszyscy byli spłukani.

Tym niemniej wymieniłem obydwa. Za jakiś tydzień po wymienaie pojechałem do ASO Hyundaia - pytałem się o jakieś tam pierdoły, uderzyłem w dobra gadkę. Już miałem wychodzić a gościu mnie się pyta: wymianiał Pan wachacze? Ja na to że tak, jakiś tydzień temu. Aaaa widzi Pan - bo Hyudai z racji tego, że korodowały i były wadliwe wymienia je za darmo. I nasz ASO takie zabiegi przeprowadza. To było na jesieni. Teraz to nie weim.

Gul mi skoczył - mam nadzieje, że mnie nie zabijecie . Zapomniałem o tym.

w accencie z 1997r wymienili mi za darmo na poczatku roku 2 wahacze i inne pierdulki (tulejki)

bylka wada fabryczna ktora dotyczyla zalegania gdzies tam wody i z tego powodu korodowaly wahacze (Akcja ASO Hyundai)

ale ktos juz o tym pisal na tym forum co najmniej poł roku temu