| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-09-22 00:12:12 Dżizus, zlituj się i nie pakuj konsoli z Poldka do DF'a...
ps. DF to inaczej PF 125 wiec nie trzeba tego łaczyć |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-22 00:18:06 hmmmm no to po kolei....
1. wejdzie 2. musisz zmienić cięgna sterowania nagrzewnica na polonezowskie bo orginalne z df'a sa za krótkie... 3. wygląd... chyba jednak gorszy niz org. 4. przestrzeń - zdecydowanie mniejsza niż w wypadku org. 5 funkcjonalność - o wiele lepsza.... Wymiana jej to rzecz gustu.... jakbym mial df'a w orginale (zwłaszcza jakiegoś starszego) to nie wiem czy bym wymienił... a że nie mam i funkcjonalność org. (przełączniki) mnie strasznie wkurza to wymienię... (tyle że w moim wypadku, biorąc pod uwagę reszte zmian będzie to niewielka "zbrodnia" EDIT: a tak przy okazji - to się nazywa "Obudowa tunelu środkowego" [ wiadomość edytowana przez: Nomad dnia 2004-09-22 00:23:02 ] |
czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-09-22 10:15:54 Mam u siebie zamontowane takie "cudo" =) Funkcjonalność wzrasta bardzo mocno. Można sobie np zamontować tam radio - o wiele wygodniejsze rozwiązanie niż orginalne "fiatowskie" miejsce.
Montaż nie jest aż taki trudny. Największy problem może sprawić przedłużenie kabelków do przełączników oraz podłączenie ciegien od nagrzewnicy. Jest z tym troszkę roboty, ale da się zrobić =) Do tego dochodzi, przynajmniej u mnie tak było, dorobienie jednego przełącznika - tzn znalezienie dla niego miejsca. U mnie w konsoli polonezowskiej zabrakło miejsca dla włącznika światła przeciwmgielnego tylnego. Jako, że nie papierosów palę to wkomponowałem go w popielniczkę. Nie zamontowałem jednak orginalnego przełącznika bo taki sięnie mieści - kupiłem w sklepie inny, nieco mniejszy. wygląda to mniej więcej tak: włącznik deska 1 deska 2
[ wiadomość edytowana przez: czeczun dnia 2004-09-22 10:22:32 ] [ wiadomość edytowana przez: czeczun dnia 2004-09-22 10:25:53 ] |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-22 11:07:04 konsola od poldka to bardzo dobre rozwiazanie ale tylko do fiatow ze skrzynia z ukosnym drazkiem, w oryginale ta ukosna dzwignia wyglada jak póldupy z za krzaka
fiat z prostym drazkiem wyglada zajebiscie i nie trzeba nic przerabiac |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-22 11:11:32
Tak z ciekawości - jak robiłeś obwódki zegarów.... ??? |
luk_M Kraków | 2004-09-22 21:35:57 No wiecie po tych wszystkich wypowiedziach to ja się jeszcze zastanowie nad wymianą tego tunelu,bo wydaje mi się że przy tym jest troszke roboty.
|
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-22 21:54:54 jeszcze jeden przyklad zastosowania konsoli srodkowej z PN:
![]() |
KR Kraków | 2004-09-23 19:28:59 witam ja też amm zamontowana konsole od PN w DF i powiem szczerze że jestem zadowolony!! a w mijsce polonezowskiego radia zamontowałem dodatkowe kratki nawiewów!! (rozwiazenie to szczerze polecam bo wnetrze auta dużo szybciej sie nagrzewa!!) |
Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-23 20:08:25 ja konsole zakladalem po to by miec radio pod reka, a z wlotami to nie jest taki glupi pomysl, chociaz ten sam efekt uzyskuje sie przy otwarciu nawiewu na nogi (oczywiscie zawor musi dobrze dzialac tzn otwierac) |
KR Kraków | 2004-09-24 14:28:47 szybkość nagrzewania jest podobna ale weź pod uwagę że jak wsiądziesz w zimie i na butach bedziesz miał sniegi i skierujesz na nie gorące powietrze to zaraz bedziesz miał zaparowane wszystkie szyby!! |