| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-09-27 21:19:54 A może przegubik sie nieco zużył? |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-09-27 21:29:56 rozciagane zelazo to mi bardziej na sworzen wyglada...
zatarty. przegub raczej by tlukl, co? |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2004-09-27 21:39:41 Nie to tylko hałas i to przy max skręcie!! A kierownica wcale nie tłucze w czasie jazdy. Chociaż przy naszych drogach nigdy nic nie wiadomo.. |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2004-09-27 22:15:12 A jak się sprawdza ten sworzeń no i ewentualnie jak go się wymienia?? Aha i jakijest koszt tej zabawy?? |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-09-27 22:28:39 Widzę kolego po Twoich pytaniach że masz bardzo mizerne pojęcie o technice i naprawie samochodów. W sytuacji tej radziłbym Ci jednak odstawić auto do mechanika.
Ale co polecam to żebyś był przy naprawie i dokładnie obserwował jego robotę pytając się o wszystko. W ten sposób czegoś się nauczysz. Niestety nie polecam Ci jeszcze samodzielnego dłubania przy napędzie czy zawieszeniu przy Twoich obecnych umiejętnościach. |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2004-09-27 23:11:33 Dziękuje za informacje, jednak ja lubię wyzwania a w szczególności te motoryzacyjno-informatyczne, wiec wolałbym na razie spróbować samemu a w razie jakiegoś problemu zgłosić się do mechanika, którego notabene mam 10m od parkingu. Przyznaje się bez bicie, że nigdy nie naprawiałem ani zawieszenie, ani układu kierowniczego wiec faktycznie o tym nie mam zielonego pojęcia. Za wszelkie konstruktywne sugestie wielkie dzięki. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-09-27 23:18:14 sworzen - poszukaj niewielkiego elementu z gumowym mieszkiem na koncu.. takie kulowe mocowanie. Jesli ten gumowy mieszek jest pekniety, to prawdopodobnie masz winowajce.
i faktycznie lepiej sam nie gmeraj. Cos o tym wiem - juz mialem nauczke, zeby samemu nie pchac lap za daleko |
![]() nerwus Łada Samara sprzedan ... Polska | 2004-09-27 23:59:43 Mialem ten sam problem w samarce. Tylko przy powolnej jezdzie dochodzil ten odglos. I przy max skreconych kolach. Pomoglo male dodanie oleju. Narazie rok spokoju. Ale mam 2 nowe sworznie czekajace na podmianke. Sprawdz czy nie masz uszkodzonych oslon gumowych. Najprawdopodobniej dostala sie do nich wodach i tak sie dzieje. |