MotoNews.pl

Zamiana lusterek - spostrzeżenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Musiałem wymienić lusterka ( miałem nie składane - na chodniku zawsze mi próbowali składać, niektórzy mówią stary typ ja zawsze mówiłem niemiecki ładniej brzmi )skrócili mi je (z AC ) zażyczyłem sobie składane mam je teraz, na noc mogę je składać, ale o co mi chodzi: SĄ ONE GŁOŚNIEJSZE !!! cholera jasna, gwiżdze mi teraz po bokach jak jasna cholera, do 70 jako tako, ale od 80 to tragedia już żałuje, że tkie zamówiłem te stare były bardzie opływowe.

witaj malin2 no to sobie polepszyles komfort jazdy niestety to jest normalny objaw (te szumy) przy tym rodzaju lusterek-jakbys poczytal wczesniej forum lub zapytal np. na jakims zlocie to bys sie dowiedzial,ze te lusterka sa glosne (szumiace).pozdr

Ale zawsze możesz je złożyć, i wtedy nie szumią

a ja nie zauważyłem żeby mi lusterka szumiały, bo jak otworze szybę przy 100km/h to nic nie słyszę, bo musze radio podkręcić

a założyłeś takie wciskane gumki (milczcie zboki jerychońskie ), które zakłada się od tyłu korpusu lusterka???
Jeśli nie, to zostały Ci z tyłu lusterka dziury (zboki ) i to one mogą powodować w/w szum/gwizd.

Wbrew pozorom mówiłem poważnie

Jaco ma racje... te gumki.. a raczek pianki jakies czy co to tam jest... powoduja wyciszenie odgłosów dobiegających z zewnątrz do srodka auta... ja przy wymianie lusterka zapomniałem tego załozyc.. po przejechaniu 400km trasy zakładałem to wyciszenie jeszcze raz... i jest git... fakt faktem oplywowe lusterka są głosne.. ze wzgledu na duzą powierzchnie... ale co tam... praktyczne przynajmniej są bo sporo widac

Ja nie wymieniałem. Zakładał zakład blacharski, sponsorował PZU do tego nowe reflektory i szyba przednia. Ktoś się zlitował nade mną i potraktował chamsko te rzeczy. A ja mam AC. I niestety podwyższyli mi składkę. Ale dzięki temu mogłem się przekonać, że nowe lusterka są bardzo głośne.