Dobry układ napędowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktoś wie czy do silnika Lancia Thema 2.0i 16v turbo, uda się dopasować jakąś skrzynię biegów z napędem na tylne koła.

ciekawe ktora skrzynia i ktory most dadza rade z turbo, moment musi powalac, BTW Ty z wawy jestes >? jeszcze w zyciu Twojego dfa nie widzialem na ulicy

w tej chwili już go nie mam, sprzedałem i chciałbym zrobić coś mocniejszego, czy np. od argenty by skrzynia nie pasowała?

hehe a ja jestem z Sosnowca i tego kanta mijałem na drodze w wa-wie(razem z rekinem i yabcokiem) co do skrzyni to od argenty 132/131 podejdzie.te silniki mają wydech z drugiej str. niż dohc z klasycznym napędem,ale to pewnie wiesz... no i most też lepiej dać z argenty bo ze 125p to raczej długo nie pożyje

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

najbardziej interesują mnie śruby, czy będą pasować

osobiście tego nie przerabiałem ,ale wiadomo mi że pasują(ewentualnie jest miejsce na zrobienie otworu i nagwintowanie go)

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Ewentualnie sporo osób (wszystkie SWAP'y (wzdłużne)) na tym forum łaczy silnik ze skrzynią za pomocą specjalnie dorobionej flanszy, jeno tu by była konieczna "nieco" mocniejsza odmiana