Tuleje + sworznie MKV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Dzisiaj bylem na ogledzinach zawieszenia i okazalo sie, ze do wymiany tuleje + sworznie. Pamietacie moze ile kosztuja te czesci? Juz to kiedys przerabialem, ale nie pamietam

A tak z ciekawosci ile Wam wytrzymuje taki komplecik? Moj wytrzymal 50kkm (tuleje oryginalne), a jezdze ostro.

mi wytrzymały około 60kkm - też oryginalne

swożnie kupowałem ostatnio coś za 40zł/szt.
tuleje oryginalne - komplet cos koło 120zł

chociaż na allegro można kupić nowe wahacze (około 90zł)tylko że nie oryginalne

tuleje orginalne motokrafta okolo 120zł komplet czyli 4szt na przód (nie polecam podrubek) swozren okolo 50zl orginal

dzieki wielkie

to ciekawe...
zajrzałem www.abscar.com.pl ....mówisz o tych częściach :
silenblock wahacza (tylny) wszystkie modele (ford) 1035929 cena: 41.00
silenblok wahacza (przedni) wszystkie modele (ford) 1000445 cena: 15.00

???

ja ostatnio pytałem w ASO i mnie sprzedawca zapewniał, że tuleje sa integralna częścia wachacza i w oryginale wystepuja tylko razem z wachaczem (przy okazji zaprosił mnie na wymiane wachacza u nich )
chyba byłem za dobrze ubrany Powiedziałem, mu ze jesli w warsztacie maja takich samych partaczy jak w blacharni-lakierni to na robote pojade do ASO w Toruniu

Nie chodzi o silentblock przedni, jesli dobrze pamietam to sa te gumy na stabilizator... Ja potrzebuje te do wahacza

Cytat:
2005-02-26 21:30:30, niesztof pisze:
Nie chodzi o silentblock przedni, jesli dobrze pamietam to sa te gumy na stabilizator... Ja potrzebuje te do wahacza

silentblocki to właśnie tuleje w wahaczach

Za tuleje zaplacilem 112 zl na dwie strony ,a sworzen zwrotnicy 29 zl w podrobie.

Cytat:
2005-02-26 19:29:40, Pyku pisze:
swozren okolo 50zl orginal

hmmmm.... oryginał mówisz.... znaczy masz na myśli dobry jakościowo /nie jakaś tam podróbka/ ale chyba nie taki z forda... bo ja się jeszcze ze sworzniem występującym osobno i pochodzącym z forda nie spotkałem