Poziom oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
która lub które kontroli zapalą się w przypadku niewystarczającej ilości oleju a co za tym idzie zbyt małego ciśnienia??? oczywiście nie chodzi mi o standardową w tej sytuacji

[ wiadomość edytowana przez: melek dnia 2004-02-24 10:10:10 ]

hmmm powinna zapalic sie ta od ladowania akumulatora, oraz ta od hamulca awaryjnego, ale brak cisnienia oleju w niczym nie przeszkadza ... i mozesz zrobic nawet jeszcze 10 kkm bez wiekszego problemu

sorry, nie lapie o czym mowa... to chyba naturalne: przy zbyt niskim cisnieniu oleju zapala sie lampka od... cisnienia oleju...

Cytat:
2004-02-24 09:53:55, melek pisze:
która lub które kontroli zapalą się w przypadku niewystarczającej ilości oleju a co za tym idzie zbyt małego ciśnienia??? oczywiście nie chodzi mi o standardową w tej sytuacji

[ wiadomość edytowana przez: melek dnia 2004-02-24 10:10:10 ]

zapalić się powinien też STOP na srodku zegarów

i o to właśnie mi chodziło bo miałem wczoraj dyskotekę stopu, ciśnienia oleju oraz ręcznego a nie chciałem wcześniej nic sugerować

Cytat:
2004-02-24 18:56:04, melek pisze:
i o to właśnie mi chodziło bo miałem wczoraj dyskotekę stopu, ciśnienia oleju oraz ręcznego a nie chciałem wcześniej nic sugerować

oraz reset "kompa" od wycieraczek, ogrzewanie tylnej szyby i tak dalej....

Cytat:
2004-02-24 19:36:23, polonezcaro pisze:
Cytat:
2004-02-24 18:56:04, melek pisze:

oraz reset "kompa" od wycieraczek, ogrzewanie tylnej szyby i tak dalej....

hehehe

czy wie ktos moze jak wygladal ten opcjonaly czujnik poziomu oleju do poloneza caro? mam w poldku kupe kontrolek nie wykorzystanych a z ich opisu w WW wynika ze wszystko to "w opcji"

wiec czy ktos kiedys na oczy widzial takie ustrojstwo do sygnalizacji niedostatecznej ilosci oleju? albo zbiornik wyrownawczy ukladu chlodzenia z czujnikiem i inne takie czujniki od tych niepodpietych kontrolek?

Cytat:
2004-09-24 18:40:00, Samael pisze:
czy ktos kiedys na oczy widzial takie ustrojstwo do sygnalizacji niedostatecznej ilosci oleju? albo zbiornik wyrownawczy ukladu chlodzenia z czujnikiem i inne takie czujniki od tych niepodpietych kontrolek?

Co do poziomu oleju to jeszcze chyba nikt tego nie wymyslił

A resztę kontrolek mozna bez problemu uruchomić

Tak. W książkach i instrukcjach zawsze pisali "dla przyszłych wersji" czy jakoś tak.
Ale podobno nigdy nie została uruchomiona produkcja takich różnych czujników (poziom oleju, poziom płynu chłodzącego i spryskiwaczy). Wiece coś o tym?

Cytat:
Co do poziomu oleju to jeszcze chyba nikt tego nie wymyslił

Jak to? Przecież w niektórych samochodach, np. w renówce megance jest, działa on w momencie włączenia zapłonu, ale przed uruchomieniem silnika.

w ktorejs argencie na check-panelu tez jest chyba kontrolka niedostatecznego poziomu oleju i chyba w jej silniku nie ma bagnetu. Ale ciekawe jak wyglada taki czujnik

Cytat:
2004-09-24 20:02:47, WFO pisze:
Jak to? Przecież w niektórych samochodach, np. w renówce megance jest, działa on w momencie włączenia zapłonu, ale przed uruchomieniem silnika.

Miałem na myśli polonezy w klubie.
Wiem że niektóre samochody mają taką kontrolkę działającą

Cytat:
2004-09-25 11:49:14, daniel pisze:
Miałem na myśli polonezy w klubie. Wiem że niektóre samochody mają taką kontrolkę działającą

Kto ma tę lampkę, tzn. tę która sygnalizuje zbyt mały poziom oleju???
Strasznie jestem ciekawy jak to działa!!

Jestem jednak sceptyczny i wątpię czy jakiś poldek to ma.

Całkowicie się nie zrozumieliśmy
Wiem że niektóre samochody mają ale żaden w klubie!
Poczytaj dokładnie co pisałem.

OK, faktycznie się nie zrozumieliśmy, zdarza się

A mój brat ma działającą kontrolkę od poziomu oleju, tylko że ja mu sam podłączyłem do lampki ciśnienia ojeju