| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2004-11-18 20:26:00 niektorzy twierdza ze im pomoglo odwrocenie rury od powietrza ale jak Ty masz fiaciorka to tam chyba są metalowe wloty znad kolektora i drugi obok (ten do filtra powietrza)
a swoją drogą załóż na moment stary filtr jak nie wywaliles i sprawdz czy sie poprawi |
M-U-S-T-A-N-G Miłośnik FSO BMW E32 Kraków | 2004-11-18 20:28:46
Proponuje sprawdzic przede wszystkim stan filtru powietrza..i wykrecic dysze powietrzne z gaznika i przedmuchac porzadnie..mialem podobny problem w swoim kancie..i okazalo sie..ze byla przytkana jedna dysza powietrzna...jesli nie poskutkuje to daj znac..pozdro p.s. ladny kancik |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-11-18 21:53:54 Podstawowe pytanie - kiedy zmieniałeś filtr gazu? |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-11-18 22:41:07
Ta srubka to nie jest od wolnych obrotow tylko od mieszanki i nie krec nia za bardzo bo krzywde silnikowi zrobisz |
adams4lta Miłośnik FSO Było sobie 125p Warszawa | 2004-11-18 22:42:59 w takim razie jak ustawia sie wolne obroty w gazowni??? |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-11-18 22:48:01
srubką przy gazniku tą co wolne obroty przy benzynie. Bo ona uchyla lekko przepustnice pierwszego przelotu... A gasniecie samochodu przy dojezdzaniu do swiatel tez przerabialem. Tu ma duzy wplyw ustawienie mieszanki. Bo jak dojezdzasz do swiatel i wciskasz sprzeglo to masz niskie obroty i ped powietrza zuborza mieszanke i .... juz pisal o tym Adamski |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-11-18 22:54:41 Wymien filtr gazu - pomoże,a potem porządna regulacja gazowni.
Resztę napisał Adamski,całkiem skuteczna metoda regulacji |
Adamski Polonez 1,5 + LPG Wałbrzych | 2004-11-18 23:05:11
Zapomniałem jeszcze dodać że bardzo trudno w ten sposób wyregulować gazownie tak żeby miał za bogatą mieszankę. A to dlatego że jak regulowało się najpierw na benie to ustawiało się określone obroty i przez gaźnik na wolnych obrotach mogła przepłynąć ograniczona ilość powietrza. I jak się gaz za bardzo odkręci to nie równo pracuje i gaśnie. A jak ktoś chce mieć odpowiednigo powera to trzeba najpierw troszkę obroty na gaźniku podwyższyć i potem wzbogacać mieszankę LPG albo na odwrót najpierw wzbogacić a potem odkręcić ( chyba już nie muszę przypominać ze wzbogacanie tylko na registrze |
adams4lta Miłośnik FSO Było sobie 125p Warszawa | 2004-11-18 23:08:38 naszczescie mam jedna srube na registrze, bedzie mniej zabawy |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-11-18 23:12:28 Musze Ci chyba napisac wyraźniej:
WYMIEŃ FILTR GAZU Dziękuję za uwagę. PS.Pojedyncza regulacja do dwugardzielowego gaźnika to raczej krok wstecz |
Adamski Polonez 1,5 + LPG Wałbrzych | 2004-11-18 23:16:49
No jak masz jedną śrubę to po problemie P.S.: Śruby na przewdoach też są od mieszanki, tylko że śrubą na parowniku regulujesz skład mieszanki niezależnie od wciśnięcia gazu, a na przewodach regulujesz ile ma dostać gazu jak mu depniesz |
Adamski Polonez 1,5 + LPG Wałbrzych | 2004-11-18 23:20:38
Oczywiście wymiana filtru jest bardzo pożądana, dopiero później regulacja. Jak zrobisz na odwrót to po wymianie filterka pewnie znowu trzeba będzie pogrzebać przy regulacji, tylko że już w minimalnym stopniu. A filter od gazu niegrogi i równie prosty w wymianie co od beny. Good Luck |
adams4lta Miłośnik FSO Było sobie 125p Warszawa | 2004-11-18 23:24:22 jeszcze jedno ale, zupelnie wypadlo mi z glowy. Jak dzis zajrzalem do puszki filtra powietrza to zauwazylem duuuuuuzo masla z odmy. Wyszyscilem wszystko dokladnie zdjalem rurke i ja przeczyscilem. Czy to moglo miec wplyw na to ze mi gasnie?? dlaczego sie zrobilo takie "maslo" ?? czy to jest cos powaznego?? |