MotoNews.pl

Spojler

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niestety podczas jazdy wyskoczył mi kot no i wiadomo mam połamany spojler postanowiłem go pokleić sam ale nie wiem czy to się opłaca a może zanieśc go do jakiegoś zakładu ale zwykły zakład blacharsko lakierniczy nie kwapi do zrobienia tego. Natomiast tuningowy nawet nie chce pytać ile zawołają. Moze mi ktoś napisać jak się klei zywicą takie spojlery??

A może lepiej zapłace i niech mi zrobią

który spoiler masz połamany ?

spoiler na klapie bagażnika ?

przedni

witam
jeżeli spojler jest z maty szklanej przesyconej żywicą (tak jak łódki) to łatwo naprawić-potrzebny tylko zestaw naprawczy z matą i żywicą epoksydową ,kupisz w chemicznym za małe pięniądze potem tylko nałożysz matę szklaną o wewnątrz rozdarcia i mocno ją przesyć żywicą rozmieszaną z utwardzaczem w/g instrukcji,w zależności od potrzeb może trzeba będzie to powtórzyć
-tylko uważaj żywice rozmieszaj w takich porcjach żebyś je zdążył wyrobić w 5 minut.
-potem potrzebny będzie pilnik, papier ścierny i troche cierpliwości,na koniec szpachla chemoutwardzalna no i lakier
jak spojler jest z masy plastycznej (takiej jak zderzak) to znajdż w okolicy fachowca "SPAWANIE ZDERZAKÓW", takie tworzywo sie spawa
pozd. daar

plastik z których zrobiony jest zderzak też można załatać żywicą i matą. Ale osobiście jak ktoś ma to robić poraz pierwszy to zycze powodzenia
Pozatym z nakładaniem szpachli trzeba uważać by nie była zbyt gruba warstwa bo przy najmniejszym uderzeniu odpadnie później.

Pozdro

Cytat:
plastik z których zrobiony jest zderzak też można załatać żywicą i matą.

Jest mały problem, bo nie do kazdego plastiku żywica się trzyma odpowiednio mocno, są tworzywa tzw "tłuste" , tóre mają słabą "lepkość" i żywica po jakimś czasie odkleja się.