MotoNews.pl

Hyundai i Gaźnik gazowy BLOS?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Wiem, że temat już poszedł na lpg forum, ale ciekaw jestem czy ktokolwiek instalował BLOS'a w Hyundaiu.

O blosie: BLOS capri forum

Bawiłem się blosem w Fordzie Scorpio 2.9 V6 imponujące
Przymierzam się do zainstalowania tego w Ponym, co w gaźnikowcu wiąże się z przeróbką dolotu. Ciekaw jestem czy blos nadaje sie tylko do "mocniejszych aut, czy w 1,5 litrowym ponczku też się spisze.
Proszę o opinie.
Pozdrawiam G.

Witam.
Chciałem odkurzyc temat - bo moze nastąpiły jakies zmiany
i ponawiam pytanie :
Czy ktoś do jakiegoś Hyundaia zamontował taki gaźnik ?
Pozdrawiam.
Misio

Witam ponownie.
Jak widze nikt z naszych chyba nie miał do czyniania z takim mechanizmem. Troszke o tym poczytałem, trochę z niektórymi osobami porozmawiałem i ... zdecydowałem się. Jak dobrze pójdzie to jutro/pojutrze będę miał w domu komplet Blosa i odpowiednią klapę zabezpieczającą. Bedę go wkąłdał pewnie dopiero w marcu i to pod konieć - bo narazie chce skończyć remont silniczka i później go dotrzeć delikatnie jeźdząc na benzynce.
Pozdrawiam.
Misio

Witam ! Jestem ojcem Dawida i na stronie capri.pl mam nik 'aeroarte'. Jest tam chyba najwięcej o Blosie i kilku ludzi założyło go i bardzo chwali.Ja uważam ,że to rewelacja .Nie wiem jak to zainstalować do pełnego wtrysku , ale pewnie się da ,bo w gaźnkowych i jednopunktowych chodzi extra. Tylko czy warto ,jak samochód pali średnio 7,5l benzyny?

Witam.
Będzie mi to zakładał gosciu z forda "Struna" - osoba która tam najwiechej chyba wie o tym urządzonku FordClubPolska
Co do spalania - nie wierze zeby nawet po kapitalce moja Sonata zeszła ponizej 9 l/100km nie mówiac juz o 7,5 mimo ze nie ma jakiegoś potężnego silnika.
Wiec LPG jest jaknajbardziej zadawalającym mnie paliwem - a Blos przy LPG wydał mi się bardzo ciekawym rozwiazaniem (na sekwencje mnie nie stać i w tak stare auto chyba nie warto).
Pozdrawiam.
Misio

[ wiadomość edytowana przez: _Misio_ dnia 2006-03-17 21:23:04 ]

To już mam Blosa i dedykowaną dla niego klapę - koszt znaczny Blos 350zł klapa aż 100zł.
Wielkie bydle z tego Blosa
Założe go dopiero w marcu pewnie - bo jednak bede docierał silnik na benzynce.
Pozdrawiam.
Misio

A czy wiecie kto umie założyć blosa w okolicy Szczecina??? Chyba też się zdecyduję ale jeszcze trzeba by to wyregulowac.

Witam.
To przypuszczalnie jest pierwszy Hyundai z Blosem.
Zabaweczka FULL WYPAS - niesamowite
Autko nie jeździ - autko fruwa
Nastepne ralacje ... po trasie
Pozdawiam.
Misio

Witam.
Auto chodzi jak złoto - równiutko, fajnie pali i ma kopa ze .... hoho

pierwsze szacunkowe wyniki
trasa autostrada (dla przypomnienia) beznyna 10-10,5l/100km 100-120km/h

trasa autostrada
12,5l/100km 140-160km/h
11,5l/100km 120-140km/h

trasa boczne drogi
12l/100km 70-100km/h (teren zabudowany starałem sie nei przekraczać 60km/h)

szacunkowo miasto
około 14l/100km LPG + 1-2l/100km benzyny
Jazda na odcinakach 5-10-20km

Jestem w szoku całej tej zabawki
Ekonomia, dynamika, kultura pracy .... Blos POWER !!

Pozdrawiam.
Misio

[ wiadomość edytowana przez: _Misio_ dnia 2006-03-26 14:42:51 ]

Witam.
Nie wiem czy to ciekawe, czy nie
Czy powinno być to w dziale technicznym czy tuning
ale dam kilka fotek

ponad to jak by ktoś chciał
Fotka 1
Fotka 2
Fotka 3
Fotka 4
jak by kogoś interesowały większe fotki to porsze o kontakt.
Pozdrawiam.
Misio

[ wiadomość edytowana przez: _Misio_ dnia 2006-08-01 11:49:52 ]

Po co ,i gdzie dawałeś tą klapkę, czy to antywybuch? .masz kolektor dolotowy z metalu. Możesz to opisać?

Witam.

W sumie najwiecej jest jak pisałem na FordClubPolska
Ja mam kolektor metalowy, klapa antywybuchowa (ta czerwona na zdjeciach pomiędzy blosem a kolankiem idącym do przepustnicy) to zabezpieczenie głownie dla przepływomierza oraz rury dolotowej i samego Blosa wraz z reduktorem.
Niektórzy twierdzą ze przy Blosie nie ma szans na wybuch ... ale ja wolę być zabezpieczony

Co byś chciał zebym opisał

Pozdrawiam.
Misio

No właśnie to. Dzięki! A jeszcze ,Ty masz wersję bez silnika krokowego?

Oczywiście ze z silnikiem korkowym (ale przy przepustnicy, chociaż bez lambdy ), Blos z krokówką jest za wolny i za drogi Ten pneumatyk w 100% sobie radzi i bardzo ładnie autko jeździ.
Pzodrawiam.
Misio