Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-01-25 12:42:17 Ostatnio przy okazji smarowania mechanizmu klamek zauważyłem że dno w jednym z 4 drzwi zardzewiałe i mokre... W pozostałych drzwiach jest ok powiedziałbym że jest wręcz sucho nie mówiąc już o rdzy. Nie wiem czym to jest powodowane. Cz może wyrobiły się uszczelki przy szybie? Może ktoś ma na to jakiś patent? |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-01-25 13:31:02 ja bym sprawdzil czy sa drozne kanaly odprowadzajace wode w tych dzwiach, bo po szybie zawsze troche wody splynie do srodka drzwi, tak na 90% masz przytkane te kalały i dlatego jest woda |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-01-25 14:18:21 CzEkCzEk ma racje , na samym dnie drzwi powinny byc takie prostokatne otwory ktorymi splywa woda z drzwi.Mozesz to sprawdzic nawet nie zdejmujac tapicerki, otworz drzwi i spojrz pod nie, wez np.srubokret i je odetkaj. Powodzenia. |
![]() jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-01-25 15:48:07 U mnie w lantrze akurat nie w drzwiach ale w bagazniku jak wyjalem kolo zapasowe to bylo z 3 cm wody jak w akwarium tylko rybki kupic ![]() |
![]() jacek1r HF MEMBER Hyundai PONY GLS 1,5l Chorzów | 2005-01-25 20:34:53 A w moim jest już trochę blachy zjedzonej od strony pasażera w drzwiach, a rdzę we wrześniu oczysciłem i hammeraidem pomalowałem, na wiosnę bedę myślał co dalej z tym fantem zrobić, otwory są ale jakieś wentylacyjne z boku tzn. od strony zamka, a uszczelki przy szybie mają jakieś dziwne przerwy tzn nie dolegają mi wszystkie do szyby - da się to jakoś bezboleśnie docisnąć ?? |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-01-26 08:01:14 Popbóbuję z tymi otworami jak tylko od blacharza wróci po stłuczce... |