Domykanie szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Prawdopodobnie ten temat był juz wałkowany, jednak za pomocą wyszukiwarki nic nie moge znaleźdz.
A mianowicie. Kiedy zamykam auto za pomocą pilota wszystkie szyby w oknach ( oczywiście jak są otwarte ) się domukają poza szyba kierowcy.
Kontrolki przy przyciskach świecą;
szyby się otwierają i zamykają, działa funkcja zabezpieczająca przed przytrzasnięciem palców. Nie posiadam schematów bo może coś bym znalazł. Może ktoś miał podobny problm lub posiada schematy elektryczne do szyb i nie tylko. Dziękuję z góry. A dodam że jest to 2.5 TDS w automacie.

Witam
maiłem podobny problem z szyberdachem - dojeżdżał prawie do końca, poczym otwierał się na maxa i tak zostawał. Byłem załamany, bo zbierało się na deszcz :>, poradziłem sobie domykając stopniowo, centymetr po centymetrze przełącznikiem i tak udało się zamknąć do końca.
Radzę spróbować może i u Ciebie zadziała !!
Pzdr

a co z programowaniem?
przeciez szyby tak jak i szyberdach podlegaja procedurze programowania. Szyber ja przerabialem, ale szybek nie, wiec moze koledzy pomoga. Wiem na pewno jednak ze to sie da zaprogramowac w jakis sposob.
pozdrawiam

Przycisnij wlacznik od szyb az zamkna sie do konca i przytrzymaj ok 3 sekundy.

I kto powiedzial ze Omega to skomplikowany samochod?

----------------------------------------------------
kmieciu stwierdzil, o kurna chyba jest niedobrze!

Cytat:
2004-10-05 00:11:21, OLOBONO pisze:
I kto powiedzial ze Omega to skomplikowany samochod?

Właśnie - zwłaszcza, że te 3s można odmierzyć stoperem w komputerze pokładowym

Racja, OMESIA to bardzo przyjemne auto a do wiekszosci "bajerow" mozna dojsc przypadkowo - to z szyba odkryla moja zona.