| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-09-27 20:16:13 W sobote zauwazylem w Atusie(120kkm) dziwny stukot z silnika.Posprawdzalem wszystkie blachy czy sie nie tluka,odlaczylem pompe wodna i nic nie pomaga.Stukot wystepuje na rozgrzanym silniku,po zasiegnieciu opinii Predkiego potwierdzilo sie ze to walek rozrzadu poszedl sie je... I teraz nie wiem co z tym robic.Mam kilka opcji,ktora bedzie z nich najlepsza
1)wymienic walek i szklanki koszt ok 550 zeta. 2)ciekawi mnie czy mozna do tego silnika wsadzic normalne szklanki i walek i zeby sobie samemu regulowac zawory 3)znajomy ma do sprzedania silnik(400 zeta) z Caro 96r na Abimexie( 70kkm rozbil go i zostal mu silnik) i ciekaw jestem czy bedzie to chodzic z wtryskiem Boscha 4)a moze lepiej wsadzic do w.w. silnika poprostu gaznik i miec spokoj Co radzicie,dajcie pare slow odpowiedzi do kazdego pkt i co z tego bedzie najlepsze [ wiadomość edytowana przez: BartekN dnia 2004-09-27 20:17:54 ] |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-27 20:35:58
1. Nadal wiesz co masz 2. to chyba nie jest ot tak... 3. Nie masz do końca pewności co siedzi w tym silniku... - a czy by chodził to nie wiem 4. Wsadzisz gaźnik i pare innych i będzie ladnie chodził (jeśli jest w dobrym stanie - patrz 3) ja mam GLI (abimex z mechaniczną regulacją luzów zaw.) na gaźnik i nie narzekam... |
BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-09-27 21:26:58 Co do kosztow,to tylko zakup silnika i nowy dowod.Przekladke robilbym sam,wiec troche kosztow odejdzie
Road tak sie sklada ze mam znajomego diagnoste,nigdy nawet nie wjezdzam na stanowisko |
pawel_B Miłośnik FSO Honda CR-V I/Ford Fo ... Stryszawa | 2004-09-27 21:34:16
Ja tez mam znajomego diagnoste ale za te sto pare zlotych to wole wiedziec czym jezdze. No chyba ze masz w domu maszyny do kontroli amortyzatorów, hamulców, łożysk, drążków, analizator spalin, pomiar kątów itp. [ wiadomość edytowana przez: pabloKSU dnia 2004-09-27 21:39:05 ] |
![]() Radzio75 Polonez caro + Warszawa | 2004-09-27 21:40:11 Jak mozesz samemu robić i sie znasz to przy okazji zrób sobie generalkę i z głowy, koszty dodatkowe to kupno nowych tłoków , korbowody , zmień uszczelniacze zaworowe na goetze i wymień sobie przy okazji sprzęgło jeżeli jeszcze nie zmieniałeś i bedziesz miał silnik na nastepne 100 tysi albo więcej , oczywiście to jest atrakcyjne jezeli potrafisz wyjąć rozebrać i złożyć silnik , acha najważniejsze czy jesteś pewien że potraficz przeprowadzić wstepną regulację luzów zaworowych ? bo na tym elemencie pada 90 procent mechaników... nie wiem dlaczego.... |
cybertec Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLE ... Łódź | 2004-09-28 16:36:59 ewentualnie kup te drugi silnik (duzo niepowinien za niego chciec - na szrocie 1.6 chodza po 200 do 300 zl) i zrob mu kapitalke - a pozniej przeloz...
a numery - no coz 1 pazdziernika blisko ---- teraz doczytalem te 400 zlotych - moze sie troszke potarguj... pozdrawiam cybertec [ wiadomość edytowana przez: cybertec dnia 2004-09-28 16:38:40 ] |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-09-28 18:03:32 Zapakuj abimexa-lepszy od boscha a z tym przebiegiem pohula jeszcze [ wiadomość edytowana przez: daniel dnia 2004-09-28 18:07:00 ] |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2004-09-29 01:02:32 Ad2:
nie da sie przelozyc - glownie dlatego ze szklanki hydrauliczne są "ciensze" mozna by rozwiercic ale to i tak Cie czeka przekladka walka rozrzadu jest inny Ja jezdze na "zwyklym" walku a popychacze to hydraulika i powiem tak : efekt mniej niz zadowalający przypuszczam ze w druga strone jest jeszcze gorzej |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-09-29 08:53:52
ja bym był za tą opcją czyli zrobić mu remoncik generalny i mieć znów spokój na kupe kilometrów bo z przekładkami jest jak z loteria i co bedzie jak nie trafisz bo przeciez silnik nie jeździ wiec może być kilka niespodziewajek a z naszek krótkiej wspólnej przejażczki wnioskuje ze wiesz co czego słuzy pedał przyspieszenia |