Podciśnienia Klima Omega A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Właśnie zacząłem montaż klimatyzacji w mojej Omedze. Wymieniłem już nagrzewnicę z obudowami, nawiewy. Mam problem z dalszą pracą. Czy ktoś mógłby podesłać mi schemat wężyków od podciśnienia lub szczegółowych zdjęć całego systemu?(Nie dysponuję TIS) mail: jari_1984@tlen.pl
W zamian mogę załatwić za grosze jakieś drobiazgi do Omegi A, których nikt nie ma na szrotach( spinki, kostki, zaślepki)

a jakie ty tam masz podcisnienia?
jedyne ktore doprowadzasz od akumulatora podcisnienia do elektrozaworku obiegu wewnetrznego na obudowie wentylatora.

O podcisnieniu przy wentylatorze wiem, tylko który idzie do wejścia, a który do wyjścia? poza tym na którym przewodzie idącym do nagrzewnicy zainstalować zawór ze zdjęcia?. Wiem, że układ bierze podciśnienie z wężyka przy silniku, ale gdzie go podłączyć? Do akumulatora, czy zaworu?

a wiec tak
ten zawor na wezu wodnym to wogule pomin
niepytaj dlaczego poprostu go nie montuj.
teraz tak wezyk gorny z akumulatora podcisnienia podlacz pod kolektor ssacy Trujnik przy elektrozaworze wyzuc i tak poskladaj

[A co z elektrozaworem na budowie wentylatora też ma miejsca na dwa podciśnienia?
Ten zawór ze zdjęcia był zamontowany przy akumulatorze.

Ogólnie klimatyzacja była dokładana później. Wiekszość elementów jest produkcji GM, jednak wiązki klimy są osobne i udało się je w całości wyciągnąć