Mistrzostwa Europy w Rallycrossie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W dniach 25-26.09 odbeda sie MERC, czyli jak w temacie, cena wejsciowek waha sie w granicach 10-25pln w zaleznosci od tego czy bedziemy chcieli isc do strefy serwisowej czy nie. Jednakze, ja w tamtym roku wszedlem za darmo, przyjechalem troche przed zawodami i jak zawsze wszedlem bocznym wejsciem, wiec bilet=0 zł. Jesli ktos nie byl, mysle, ze warto, nastepna impreza za rok Na liscie zgloszen jast juz cala swiatowa czolowka, tak kierowcow jak i samochodow.

Oficjalna strona zawodów

Tak sie dzialo w zeszlym roku

Szkoda że pokrywa się to z Bemowem,chetnie bym to zobaczyl :/ jakoś niemogą zrobić tak żeby te imprezy byłyu w innym czasie

Zostaje jeszcze 26, chyba, ze po Bemowie ktos ma ochote na disco organizowane dla widzow i zawodnikow MERC, pewnie potrwa do rana. W niedziele mozna odrazu na gielde podskoczyc i zakupic cos po bradzo okazyjnej cenie.

Imprezka ktora polecam z calego serca tjuninkgaja Jesli ktos lubi dzwiek syczacej turbinki to koniecznie musi tam byc chociazby dla tego powodu .

Kurde fajnie to wyglada ale z kasa krucho ostatnimy czasy jest !!!!pojechal bym z checia

Gdyby ktos byl chetny sie zabrac to mam dwa miejsca w samochodzie. Wyjazd okolo 6-6.30 zrzutka 20zl, wstep planuje za darmo. Jesli ktos jest chetny to gg:3747679 albo 661588153

Witam,
nie zauważyłem żadnych relacji, więc pochwalę się uczestnictwem (oczywiście tylko jako widz) w tej imprezie. Niestety kosztowało mnie to nieobecność na Bemowie, ale dokładne relacje uzyskałem od znajomego w trakcie rajdu))
Przy okazji można było pozwiedzać giełdę w Słomczynie.
Rajd był super zorganizowany, nie jestem pewien cen biletów, ale coś mi 30 PLN smignęło na kasie. Osobiście wszedłem na karnet VIP ze znajomym z firmy sponsorującej zawodnika (nie powiem którego. Ale praca w oglądnięcie pracy teamu, samochodu i całej organizacji bardzo mi się spodobała.
Główną atrakcją były oczywiście rzejazdy "potworów" mających ponad 600KM i oczywiście 4 kółeczka napędu. Cudeńka mają po 3,5 s do 100km, a na tym kawałku prostej, może z 400m osiągały po 180km/h. Ale rozbawił też przejazd klasy mały fiat/cinquecento, gdzie na dzieńdobry były 2 dachy.
Impreza udana, chyba też ze względu na nawierzchnię betonową, która w wielu miejscach była przykryta warstewką ziemi. Kilka łuków nadawało się do niezłego drifftu.
Polecam na przyszłość. Acha, 2 wrażenia dodatkowe: jedno dotyczyło wózków któe przyjechały, głównie prywatnych kierowców. Drugie to zerknięcie na nitowane plastiki bolidów, wyglądających na rozsypujące się, zaopatrzone w elementy niemające nic wspólnego z seryjnymi, co powoduje że ich cena dochodzi do kilku mln PLN-ów)).
Pozdrówka
T

My dawalismy dyche za bilet i mozna bylo pochodzic po parku maszyn, pod pretekstem wycieczki do toitoi. Wiekszosc samochodow to wydumki, jak np. carina 4x4turbo, a przyspieszenia to troche lepsiejsze sa, napewno ponizej 3sek maja kierowcy z czolowki jak Hansen czy Eklund. Pare samochodow z trasy zdarly holowniki, super byly tez samochody w paradzie 124abarth i 500abarth. Teraz pora na ostatni w sezonie rajd, czyli rajd warszawski no i na mikolaja barborka.

Barbórka obowišzkowa, tylko rok temu wymarzłem jak cholera)
Ciekaw jestem czy udostępniš mostek na Karowej, bo on już ledwo stoi.
T