Doważanie kół na samochodzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie czy ktoś wie gdzie teraz można zrobić taką operację w Trojmieście? Ostatnio robiłem to na stacji Shella nieopodal Kołobrzeskiej. Niestety jak byłem tam ostatnio to namiot był szczelnie zasznurowany. Spytałem obsługę i usłyszałem, że w tym roku to już u nich nie będzie. Na inych stacjach też tego ma nie być. Może więc jakiś warsztat świadczy takie usługi?

Ostatnio dzwoniłem w tej sprawie do serwisu Shella w Gdyni i facio powiedział mi, że słyszał, że podobno robią coś takiego na stacji przy Klifie, ale głowy nie daje. Nie sprawdzałem organoleptycznie, więc to nadal tylko pogłoska. Można również sprawdzić na Zaspie...

Niestety już na zaspie niedaleko reala na stacji shella tego niema Byłem ostatnio i powiedzieli że dopiero w następnym roku będzie. Koszt to 29.99 jak z promocji marketowej

Nie będzie, bo i chętnych na taki zabieg nie ma. Doważanie ma sens w autach które jeżdżą ponad 200km/h... tylko gdzie tak jeździć?

Cytat:
2004-09-17 07:14:04, piotr-ek pisze:
Doważanie ma sens w autach które jeżdżą ponad 200km/h... t

A wlasnie ze shit prawda Po dowazeniu na kolach ZDECYDOWANIE poprawia sie zachowanie samochodu i to juz przy duuuzo nizszych predkosciach

I fajnie... jest zapotrzebowanie na usługę której nikt nie chce oferować, bo nie ma na nią zapotrzebowania

To ze nie ma zapotrzebowania, to juz zupelnie inna bajka...
Jest to u nas bardzo nowa usluga i praktycznie nie znana
Ale zapewniam Cie zo kto raz z tego skorzystal, to na pewno nie powie ze to bez sensu

Zrobiłem to w zeszłym roku i chętnie bym powtórzył ale nie było gdzie.
Moim zdaniem warto wydać te pieniądze : ustają drgania kierownicy,
niknie (znacznie maleje) bicie na osiach więc oszczędzasz podzespoły
i pewnie coś jeszcze. Naprawdę korzystna operacja.

Ja też poznałem i SZCZERZE polecam

Ja też szczerze polecam!!!!
Robiłem to latem, jednak ostatnio musiałem zdjąć koło i już nie jest tak fajnie jak było zaraz "po operacji". Dlatego chciałem ponowić akcję ale niestety na razie nie ma gdzie .
Sprawdzę jeszcze w wolnej chwili przy Klifie.

Cytat:
2004-09-20 22:48:03, feno pisze:
Ja też szczerze polecam!!!! Robiłem to latem, jednak ostatnio musiałem zdjąć koło i już nie jest tak fajnie jak było zaraz "po operacji". Dlatego chciałem ponowić akcję ale niestety na razie nie ma gdzie . Sprawdzę jeszcze w wolnej chwili przy Klifie.

Przy zdejmowaniu koła powinieneś był zaznaczyć np kredą położenie felgi względem piasty. Wówczas być może dalej byłoby idealnie.

Cytat:
2004-09-21 09:12:43, Robert_S pisze:
Przy zdejmowaniu koła powinieneś był zaznaczyć np kredą położenie felgi względem piasty. Wówczas być może dalej byłoby idealnie.

Niestety nie
Ma nawet znaczenie sila z jaka sa dokrecone poszczegulne sruby...

Tak więc musimy czekać do następnego roku aż Shell zacznie znów dowarzać bo z tego co wiem będzie dostepne w następnym roku. Zostaje mi tylko wyważanie

Ile kosztuje taka operacja?

Cytat:
2004-09-21 11:14:20, soop pisze:
Ile kosztuje taka operacja?

i gdzie to można zrobić w Warszawie?? Podobno kiedyś było na Ursynowie.

Witam U nas w Sz-nie jest doważanie kół na aucie na stacji Shell przy ul. 1-go Maja. Koszt to 19,99 za stalówki (4 szt.) i 24,99 za alu mozna oczywiscie pojedyncze szt.,np. 1 czy 2. Ja sam mimo zakupu nowych alu w tym roku i wywazeniu ich z oponami pojechalem i skorzystalem z tej uslugi (mimo ze auto trzymalo kierunek na wprost elegancko i nie odczuwalem zadnych bic kierownicy). Ich reklama brzmi " dlaczego masz jezdzic wibratorem" pozdr

Cytat:
2004-09-21 11:16:34, rafau pisze:
i gdzie to można zrobić w Warszawie?? Podobno kiedyś było na Ursynowie.

Na Ursynowie nadal jest ta usługa, kolejny punkt otworzyli na Sokratesa na Żoliborzu (ale głowy nie dam, bo dawno tam nie byłem).

Dzięki, podjadę tam jak tylko autko znów będzie na chodzie, bo po bliskim spotkaniu z kundlem chłodnica w banana, belka pod chłodnicą przenisła się z 5cm do tyłu, a wentylator bije się z kolektorem. Na szczęście zderzak to przeżył bez szwanku, tylko tablica złożyła sie na trzy. Co ciekawe chłodnica nie cieknie .
W piątek do blacharza. A wszystko przy przepisowej jeździe, zawsze tak się to kończy.
Jeżdżąc zgodnie z przepisami ryzykujesz życie swoje i samochodu

No to szczecin tanie miasto u nas za stalówki gdańsk oczywiście 29,99 Miasto bogaczy z pustymi portwelami

Cytat:
2004-09-21 09:48:52, Dicer pisze:
Ma nawet znaczenie sila z jaka sa dokrecone poszczegulne sruby

W nascar czy F1?