Czy jest w internecie opis obsługi skrzyni biegów espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
interesuje mnie opis podobny do opisów w ksiazce o naprawie i eksploatacji espero

Nie rozumiem pytania.

R..1...3....5
|...|....|....|
-------0----
....|....|.....
....2....4....

specjalnie dla piotrka

pozdro

a tak powaznie to... wyszukiwarka bo bylo troche o tym.

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2006-09-29 19:24:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2006-09-30 07:02:27 ]

No toś Ćwikus dowalił. Wsteczny naprzeciw dwójki!

Cytat:
2006-09-29 20:35:17, piotr_ek pisze:
No toś Ćwikus dowalił. Wsteczny naprzeciw dwójki!

engine forum zjada zbędne (w jego 'mniemaniu') spacje i dlatego tak się nieraz przestawia

Cytat:
2006-09-29 18:20:59, piotr_ek pisze:
Nie rozumiem pytania.

poco kupowac ksiązke o naprawie espero jezeli mozna by było przeczytac w internecie o tym. sa zeczy które mozna zrobic samemu ale chyba lepiej wiedziec jak sie do tego zabrać zeby nie spie....... do końca !!

Znaczy co? Dziesiątki zębatek będziesz na stole w kuchni układał, żeby skrzynię biegów ułożyć.
Miszczu sprecyzuj pytanie

wiesz tu nie chodzi tylko o skrzynie ale np musze wymontowac i oczyscic czujnik wolnych obrotów. chodzi o drobne naprawy bo wjadomo skrzyni na stole nie rozłoze hehe

Pozwól, że zacytuję Twoje pytanie:
"interesuje mnie opis podobny do opisów w ksiazce o naprawie i eksploatacji espero"
Czego szukasz? Opisów każdej czynności - patrz książka, opisów różnych innych czynności - patrz wyszukiwarka, albo zadaj pytanie.

w wyszukiwarce szukałem ale trudno cos znalesc.ale ok pytanie. Po uruchomieniu silnik ma obroty około1.2-1.4 jak sie rozgrzeje jest ok. powiedziano mi na warsztacie ze nalezy oczyscic lub wymienic czujnik obrotów. wymiana wiadomo materjał + robocizna jakies 200 zł oczyszczenie około 60 zł. interesuje mnie gdzie jest dokładnie czujnik i czy po wykreceniu cos mi sie nie rozleci. a co do skrzyni to pytałem juz pare osób na forum ale nie potrafili mi powiedziec zdecydowanie jak sprawdzic ilosc oleju w skrzyni.

Cytat:
2006-10-02 12:36:02, conamore pisze:
Po uruchomieniu silnik ma obroty około1.2-1.4 jak sie rozgrzeje jest ok.

I jest OK. Tak ma być. W zimie to i 2 tys będziesz przez chwilę miał. Jak się rozgrzeje - tzn. kiedy. Jak jest gorący?

Cytat:
a co do skrzyni to pytałem juz pare osób na forum ale nie potrafili mi powiedziec zdecydowanie jak sprawdzic ilosc oleju w skrzyni.

Manualna - olej olej, ewentualnie jak już bardzo chcesz to go wymień.

jak złapie temperature to jest ok. czyli co nie czyscic ??
skrzynia nie wiem czy nie wyciekł olej i dlatego chce sprawdzic

czyli z czujnikiem dac sobie spokój ??

1. czujnik obrotów - skrzynia biegów niczego takiego nie ma, chyba że jest to automat. Rolę czujnika obrotów silnika pełni cewka w aparacie zapłonowym.
2. Objawy jakie opisujesz są jak najbardziej normalne - zimny silnik = podwyższone obroty

Swoją drogą ciekawe co to za mechanicy byli...

Cytat:
2006-10-02 13:51:54, Robert_S pisze:
Swoją drogą ciekawe co to za mechanicy byli...

Na PF125p wychowani. Ssania nie włączają a silnik na ssaniu chodził